Recunoaşte, ai avut această dorinţă în multe dimineţi şi acum eşti mai mult decât hotărât să îţi faci una!
Dar la cum o vei întreţine te-ai gândit? Probabil că această întrebare te-a lovit după ce piscină a fost instalată, muncitorii au plecat, iar tu stai în faţă ei admirându-ţi visul împlinit. Nu te panica, aşază-te şi haide să o luăm de la început.
De unde se face alimentarea cu apa
Nu, nu de la tine din casă, ci de la o sursă exterioară, cum ar fi: reţea urbană, puţ sau rezervor. Cei de la Reve îţi recomandă să ai în vedere faptul că apa dintr-o piscine nu se schimbă pe parcursul unui an. Se umple primăvară, la începutul sezonului, şi se mai goleşte (parţial) la sfârşit de sezon (an), când se trece la conservarea piscinei.
De asemenea, dacă apa este dură, este de preferat ca înainte de umplerea piscinei apa să fie trecută printr-un dedurizator. Calcarul este foarte nociv pentru echipamente, distruge elementul de filtrare (nisip, cartuş din hârtie etc) şi se depune pe finisajul piscinei.
Piscină se tratează chimic
Dacă îţi doreşti să poţi obţine o apă cristalină pe tot parcursul anului. Dar înainte de a folosi substanţe chimice, cei de la Fibrexco vă recomandă să măsuraţi caracteristicile apei, astfel încât să dozaţi cantitatea corectă de substanţe, abia apoi veţi putea tratat corect apa din piscină.
Câteva dintre substanţele pentru întreţinerea ei sunt:
- Clorul Rapid – (prezent sub formă de tablete de 20 g care se dizolvă foarte rapid – ideal în cadrul tratamentului rapid al apei din piscine;
- Clorul Lent – asigură o apa pură şi agreabilă;
- Antialge – facilitează reţinerea prin filtrul cu nisip a particulelor din apă, previne astfel depunerea mineralelor pe pereţi şi pe accesoriile piscinei;
- Anticalcar – ajută la îndepărtarea calcarului.
Dragomir
http://www.piscine.com.ro
COSTIN
Am construit de curind o piscina in aer liber, iar problema mare e ca dupa ce am umplut-o cu apa si am introdus tot felul de substante care se gasesc in hipermarcheturi specifice intretineri piscinelor, inca de a doua zi apa a inceput sa se inverzeasca ( sistemul de filtrare deocamdata nu functioneaza ).va rog cine ma poate ajuta cu un sfat pentru a avea o apa limpede.
laurentiu
am o firma de spatii verzi, http://www.gardensis.ro, si am vazut multe piscine. nu va recomand sa faceti o piscina descoperita ca cea din imagine. iar una acoperita costa cat 20 de concedii in locuri exotice.
ionela dinu
Foarte frumoasa casa din imagine!Puteti sa-mi trimiteti mai multe imagini cu aceasta casa,va rog!Am un teren de 600mp.la Corbeanca si caut un model de casa cu piscina care sa se potriveasca.
Multumesc!