Spațiile de depozitare „ascunse” previn aglomerarea spațiului disponibil.
O locuință individuală, cu ceva curte, este în continuare visul multor români. Mai ales în actualele condiții de piață, acest ideal poate fi mai accesibil decât s-ar crede la prima vedere. Pentru a ne oferi confortul și intimitatea dorite, o astfel de casă nu trebuie să aibă sute de metri pătrați, ci doar un design inteligent, după cum dovedește o proprietate prezentată pe Freshome.com:
Situată la periferia capitalei Lituaniei, Vilnius, casă din imagini (de tip duplex, cu etaj) este locuită de o tânără familie și dispune de o suprafață utilă de 117 metri pătrați. De inspirație minimalistă, conceptul de design interior a fost realizat de biroul YCL Studio.
La parter se află zona socială a casei (compusă din living, loc de luat masa și bucătărie deschisă), în vreme ce la etaj se găsesc dormitoarele. Amenajarea se distinge prin funcționalitate, pe de o parte, și eleganță, pe de altă parte. În ciuda suprafeței relativ reduse, locuința este „aerisită” și luminoasă, puținele piese de mobilier folosite reușind să răspundă cerințelor actuale în materie de confort, fără a încărca însă decorul – un rol important îl au aici și numeroasele spații de depozitare „ascunse”. Pornind de la contrastul clasic dintre alb și negru (cu adăugiri de gri, tonuri de lemn și accente tari de galben), paleta cromatică contribuie la conturarea unei ambient plăcut, relaxant, dar nu lipsit de energie.
Pe fundalul simplu, tipic minimalist, inovația formei iese perfect în evidență și conferă personalitate locuinței. Masa masivă de bucătărie, ce creează impresia unui corp care plutește, este perfect completată de scaunele cu design contemporan, în tonuri contrastante de alb și galben. Un impact deosebit au și scara modernă, albă, dar și amenajarea băii.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Casa din mijlocul naturii: o oază de verdeață și relaxare
cornelia delia
Cata simplitate si cata eleganta! Imi place! Cat ar costa sa iti amenajezi astfel, locuinta? Desi aspectul este minimalist, nu cred ca oricine isi poate permite asa ceva. Nu imi dau seama ce materiale s-au folosit, insa banuiesc, ca intreaga arhitectura e complet diferita de cea a caselor pe care le stim noi, plus ca design-ul interior, este de exceptie. Si asta, sigur costa!!!