Suprafața nu foarte generoasă a unei locuințe nu trebuie să reprezinte un impediment pentru crearea unui ambient sofisticat.
Atunci când încercăm să ne conformăm celor mai noi „tendințe”, riscăm să devenim rapid „învechiți”. Un principiu la fel de valabil în modă, ca și în amenajări interioare. Proprietatea de mai jos, prezentată pe Freshome.com, reprezintă un exemplu de design original, ce promite să rămână „proaspăt” și odată cu trecerea timpului:
Situată într-un bloc din Los Angeles, locuința a fost amenajată de designerul american Kyle Spivey, fiind o expresie perfectă a pasiunii sale declarate „pentru un stil modern, fără vârstă”. După cum se poate vedea din imagini, unitatea locativă nu dispune de o suprafață foarte mare – acesta nu constituie însă un impediment pentru crearea unui ambient cu adevărat sofisticat.
Încă de la prima vedere, proprietatea impresionează prin aerul său de-a dreptul… excentric, am putea spune. Combinația de alb și gri (ca derivat din negru), reprezintă o alegere „clasică” pentru un decor elegant, însă felul în care designerul „construiește” pe această „fundație” este cu totul neașteptat. În zona socială a casei (livingul cu zonă de dining și bucătărie deschisă), obiecte de mobilier sau accesorii cu un design simplu, contemporan (sofaua, măsuța de cafea etc.), se combină cu elemente mult mai „îndrăznețe”, precum scaunul alb, „stropit” cu negru, tablourile abstracte, tapetul cu imprimeuri circulare, argintii, scaunele metalice de la barul din bucătărie etc. La varietatea formelor și materialelor folosite se adaugă și cea a culorii: prezența lemnului aduce căldură și un reușit contrast cu fundalul alb-gri, în vreme ce accentele de roșu, galben sau verde „izbesc” privirea și vitalizează decorul, atât în living, cât și în cele două dormitoare.
Mai ales pentru o locuință cu o suprafață nu foarte mare, utilizarea din abundență a unor tonuri închise de culoare (nu doar pentru mobilier, ci chiar și pentru pereții zugrăviți în gri) este o alegere de-a dreptul neobișnuită. Contrastul cu accente de alb, ferestrele largi, ce dau „profunzime” decorului, dar și utilizarea imprimeurilor (florale sau geometrice) – toate acestea sunt elemente ce contrabalansează efectul de „comprimare” a spațiului, rezultatul fiind un ambient cu adevărat reconfortant.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Eleganță și diversitate într-un decor contemporan, ce amintește de natură
CHITOIU IULIAN
Foarte atractiv dar nu pot sa platesc mai mult de 250 Euro lunar pentru un aprtament cu 3 camere si 2 bai !