O construcție veche, dar valoroasă, se poate transforma într-o „bijuterie” arhitecturală contemporană.
Atunci când visează la o „locuință ideală”, unii dintre noi își imaginează „palate” în vârf de zgârie-nori, în vreme ce alții se gândesc mai degrabă la „oaze” de liniște în mijlocul naturii. În această din urmă categorie se încadrează și o proprietate prezentată pe Freshome.com:
Casa din imagini este o veche moară de apă situată în nordul Țării Galilor. Construcția datează din secolul XIX, însă a fost renovată și reamenajată recent, pentru a îndeplini toate cerințele unui stil de viață modern. Încă de la prima vedere, locuința se se distinge prin simbioza perfectă cu peisajul din care face parte. Combinația celor două materiale naturale – lemnul și piatra – contribuie din plin la aerul pitoresc al proprietății. Deși prezentă cu preponderență la interior, amprenta modernității nu lipsește nici de la exterior: suprafețele vitrate mari, ce străjuiesc zona de zi a casei (bucătăria, zona de dining, livingul), sunt o marcă a dorinței omului modern de a restabili legătura cu natura, de a fi permanent în contact cu aceasta.
Amenajarea interioară se conturează ca o prelungire firească a aspectului exterior al casei, prin adoptarea unui stil cu evidente influențe rustice. Pentru aceasta, lemnul și piatra sunt materialele preferate. Pe lângă parchetul sau ușile masive, lemnul este utilizat din abundență și la mobilierul de bucătărie, din living, dormitor și chiar în baie. Designerii optează pentru o nuanță deschisă de maro, ce dă căldură și intimitate întregii amenajări. La polul opus, duritatea elementelor din piatră creează impresia de durată, de rezistență în timp. Contrastul dintre cele două materiale este continuat și la nivel cromatic, prin alegerea unor piese de mobilier sau decorațiuni în nuanțe de gri. Albul – folosit pentru a contrabalansa duo-ul altfel apăsător format din maro și gri – are rolul de a da luminozitate spațiului, creând astfel o atmosferă de calm și relaxare.
Elementele moderne nu lipsesc câtuși de puțin din această atmosferă rustică. Locatarii acestei case dispun de toate facilitățile necesare unui trai confortabil: de la bucătăria complet utilată până la baia perfect funcțională, „îmbrăcată” în lemn. În anumite cazuri, creatorii acestui proiect fac chiar un pas în plus în materie de design: caloriferele ce imită lemnul, scara ce pare că plutește în aer, cada de baie montată în dormitorul matrimonial etc.
Sursa foto: Freshome.com
Citește și: Inspirație românească: când vechiul se împletește cu noul
Moldoveanu Elena
Locatia este de un pitoresc aparte, la inceput am crezut ca se afla in Romania si m-am bucurat dar dupa ce am citit…Scoala de arhitectura ar trebui sa-si faca simtita prezenta, m-am saturat de chiciuri.
Lucrarea este foarte frumoasa, rafinata si eleganta, felicitari !
Jean de la Bolvasnita
Ca sa o renovezi asa, cred ca e mult mai scumpa decat una noua!
Paduraru
Foarte draguta locatia intre apa si deal. Probabil este mai deosebit in sezonul verde. Multumesc Adriana