Suprafaţa medie utilă a unei unităţi locative ce a primit aprobare pentru construcţie în luna ianuarie se ridică la 119,6 metri pătraţi.
Prima lună a acestui an arată relevă o evoluţie interesantă a sectorului de construcţii rezidenţiale, cu o concentrare crescută pe locuinţele individuale, în detrimentul imobilelor formate din mai multe unităţi locative. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), în ianuarie 2011, au fost eliberate la nivel naţional 1.740 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, ceea ce indică o scădere de 8,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 65,9% dintre clădirile ce urmează să fie construite sunt situate în zona rurală. Ca distribuţie la nivel regional, cele mai mari scăderi ale numărului de autorizaţii au fost înregistrate în zonele de Nord-Est (-124), de Sud-Est (-41), de Nord-Vest (-30), precum şi în zona de Sud-Muntenia (-19 autorizaţii). Pe de altă parte, creşteri au avut loc în regiunile Bucureşti-Ilfov (38 autorizaţii) şi Sud-Vest Oltenia (28 autorizaţii).
În ciuda scăderii înregistrate pe segmentul clădirilor rezidenţiale, construcţia de locuinţe individuale a înregistrat o evoluţie ascendentă. Astfel, volumul autorizaţiilor acordate pentru construirea de unităţi locative individuale s-a majorat cu 17% faţă de prima lună din 2010, ajungând la un volum de 2.634 de documente eliberate. Suprafaţa medie a unei unităţi locative ce a primit aprobare pentru construcţie în luna ianuarie este de aproximativ 119,6 metri pătraţi utili.