Indicele Imobiliare.ro: Cum au evoluat prețurile apartamentelor la începutul lui 2020?

scris de Corina Varlan in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 24 Februarie 2020, Ultima actualizare: 24 Februarie 2020

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în România a ajuns în prima lună a anului la 1.346 de euro/mp. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, această valoare este cu aproape 10% peste nivelul înregistrat la începutul lui 2019.

Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din țară. Proprietarii și dezvoltatorii videau în ianuarie locuințele, în medie, cu 1.725 de euro/mp, în creștere cu 11% față de perioada similară a anului trecut.

Tot cu circa 11% s-au majorat prețurile într-un an și în Constanța, la nivelul celor două orașe apărând cele mai spectaculoase evoluții din acest interval de timp.

URMĂREȘTE AICI INTEGRAL EDIȚIA DIN FEBRUARIE A EMISIUNII IMOEXPERT

Pe malul Mării Negre apartamentele noi s-au scumpit cu puțin peste 3% doar în prima lună și cu aproape 16% într-un an.

În Timișoara, proprietarii și dezvoltatorii au scăzut ușor prețurile pentru apartamentele situate în blocuri finalizate după anul 2000. Aceasta este și singura ieftinire înregistrată în ianuarie pe segmentul nou în marile centre regionale monitorizate constant prin Indicele Imobiliare.ro.

Un avans semnificativ a apărut și la nivelul prețurilor apartamentelor noi scoase la vânzare în București. Metrul pătrat se vinde acum cu 43 de euro mai scump față de finalul lui 2019.

La Brașov proprietarii au scos pe piață locuințele la începutul lui 2020 cu circa 1.190 de euro/mp. Prețurile au stagnat în cazul apartamentelor noi și s-au apreciat ușor pe piața veche.

În Iași prețul mediu s-a păstrat la un nivel apropiat de pragul de 1.000 de euro/mp, cel mai scăzut din rândul celor șase mari orașe monitorizate prin intermediul Indicelui Imobiliare.ro. Un avans apărut în ultimul an aici în cazul apartamentelor situate în blocuri finalizate înainte de anul 2000.

Corina Vârlan are o experiență de 12 ani în presa online, comunicare și content marketing. Ea s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în urmă cu 6 ani și ocupă, în prezent, funcția de Content Manager. Corina își concentrează activitatea pe subiecte de interes din sectorul de real estate.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Retrospectivă Imobiliare.ro: Cinci tendințe care au dominat piața rezidențială și ce anticipează experții pentru 2025

Anul 2024 a fost unul bun pentru piața rezidențială, evoluția sa pozitivă fiind susținută inclusiv de condițiile mai atractive de accesare a creditelor ipotecare în comparație cu 2023. Cererea...

citește mai departe
Craiova, Sibiu și Oradea, prețuri în creștere în 2024. Cât plătesc cumpărătorii pentru un apartament?

Majorări considerabile ale prețurilor au putut fi observate în 2024 pe unele dintre piețe imobiliare secundare. În Craiova și în Sibiu, de exemplu, apartamentele sunt la începutul lui decembrie...

citește mai departe
Cât costă apartamentele vechi din marile orașe înainte de Crăciun? Scumpiri accelerate în Brașov- HARTĂ

Dacă analizăm segmentul vechi al pieței rezidențiale, putem spune că locuințele s-au scumpit cel mai mult în ultimul an în Brașov. Discutăm despre un avans cu 20%, potrivit Indicelui...

citește mai departe
Cât costă apartamentele noi din marile orașe la final de an? leșenii au acces la cele mai ieftine locuințe – HARTĂ

Cumpărătorii care vor să se mute în casă nouă în decembrie trebuie să se aștepte să achite, în medie, 3.114 de euro/mp util pe apartamentele din Cluj-Napoca finalizate începând...

citește mai departe
Clujenii iau cele mai mari credite ipotecare. Timișenii și constănțenii au cele mai mici rate. Cât plătesc rată noii proprietari în funcție de oraș?

Clujenii accesează creditele ipotecare cu cea mai mare valoare, dar plătesc și cele mai mari prețuri pentru a face o achiziție imobiliară. La polul opus se află constănțenii care...

citește mai departe