Principiul „less is more” („mai puțin înseamnă mai mult”) este una dintre principalele linii directoare ale acestui curent.
O ramificație a designului contemporan, stilul minimalist poate fi o alegere perfectă atât pentru decorarea unui spațiu redus, cât și pentru a unuia generos. O ilustrare a celei din urmă situații este oferită de proprietatea din imagini, prezentată pe Freshome.com:
Situat în Varșovia, Polonia, apartamentul din imagini a fost amenajat de biroul Hola Design. Dispusă pe două nivele, locuința este formată dintr-un living spațios, cu bucătărie inclusă, alături de șase dormitoare (dintre care două pentru copii), o cameră de oaspeți și un birou. Avantajul suprafeței generoase este perfect pus în valoare prin adoptarea unui design minimalist, ce urmează principiul „less is more” („mai puțin înseamnă mai mult”, n.red.).
Designerii aplică o schemă cromatică „în ton” cu tendințele momentului, bazată pe combinația între nuanțe ale pământului (tonuri de maro, crem și gri) cu alb și negru pe alocuri; rezultatul este un ambient elegant, echilibrat, dar cald și primitor totodată. În zona privată a casei (în special în dormitoarele copiilor) se adaugă pe acest fundal accente de culori vii – precum roșu, violet sau verde – ce personalizează și dinamizează fiecare încăpere în parte. Utilizarea unor materiale precum lemnul masiv sau marmura, alături de decorațiuni precum candelabrele de cristal conferă ambientului o eleganță deosebită. Încăperile înalte, cu ferestre generoase, ce se „întind” pe toată înălțimea pereților, completează aerul „aristocratic” al proprietății.
Nu lipsesc din decor nici elementele decorative de factură modernă, unele cu tendințe „avangardiste”, am putea spune: balustrada metalică, corpurile de iluminat, scaunele ce combină plasticul cu metalul etc. Este interesantă armonizarea reușită a tuturor acestora cu elemente de factură retro – fotografiile alb-negru, pereții „îmbrăcați” în cărămidă aparentă sau decorul inspirat de benzi desenate din camera copiilor.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Între excentric și elegant: inspirație pentru un design modern, fără vârstă
Luana
Chiar daca in imaginile de mai sus, stilul nu este intocmai minimalist, imi place la nebunie! Stau de 3 ani intr-un studio din cosmopolis si as vrea sa ii schimb putin decorul. As opta pentru o lustra stil candelabru pentru ca merge si pentru living si pentru dormitor, ii da un aer ceva mai elegant, mai pretentios. Ar da bine si niste draperii voluminoase, intr-o nuanta mai sobra, cum sunt cele maronii. Ft inspirational articolul!
Lascar
Imi place la nebunie. Ma uit de luni de zile pe reviste deco, dar numai in imaginile astea am vazut ceva care sa-mi placa cu adevarat. La sfarsitul acestei luni termin cu zugravitul, parchetul si in ce a mai constat renovatul, de-abia astept sa ma mut ACASA 😀 Canapea cum este cea maro am vazut la 1mob.ro si ma gandeam restul mobilei s-o fac pe comanda tot de la ei. O sa le arat articolul asta ca sa inteleaga ce as vrea. Imi place ideea de amenajare in maro cu alb, mi se pare geniala