Doua proiecte de interes public cu privire la constructia de locuinte se afla in acest moment pe masa Guvernului: 7.000 de locuinte ANL si 8.500 de locuinte de serviciu pentru functionarii publici si angajatii din institutiile publice centrale si locale.
Daca in cazul locuintelor ANL, finantarea va fi asigurata in principal printr-un imprumut acordat de Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene, cele 8.500 de locuinte de serviciu vor fi construite cu fonduri de la bugetul de stat.
7.000 de locuinte destinate tinerilor intre 18 si 35 de ani vor fi construite pana in 2020!
Strategia Guvernului este de a oferi aceste locuinte in special tinerilor cu studii medii sau superioare, ce activeaza cu precadere in invatamant sau in sanatate, incurajand astfel stabilitatea fortei de munca la nivel local si evitand astfel migrarea acesteia in strainatate.
150-200 lei/luna, acesta este intervalul de pret pentru chiriile ANL in prezent
Potrivit legii, orice chirias ANL isi poate cumpara apartamentul dupa ce a locuit in el minim un an. Cel mai mare impediment pana in prezent pentru realizarea acestui lucru a fost faptul ca blocurile ANL nu erau intabulate si, deci, apartamentele nu putea fi instrainate.
Astfel, doar in ultimii doi ani am asistat la o crestere consistenta a numarului de unitati vandute catre chiriasi, numar ce a ajuns anul trecut la 657.
Incepand din 2001, Agentia Nationala pentru Locuinte a dezvoltat peste 36.000 de apartamente in intreaga tara. In prezent exista solicitari din partea autoritatilor publice pentru construirea a peste 87.000 de noi unitati.
Sursa: Capital.ro
The post Guvernul incearca sa evite migrarea tinerilor in strainatate prin construirea de noi locuinte ANL! appeared first on Blog Blitz Imobiliare.