Inainte de a cumpara o locuinta, orice cumparator trebuie sa verifice cateva aspecte, pentru a se asigura ca nu va scoate mai multi bani din buzunar in viitor.
Pretul este unul dintre principalele criterii pe care le au in vedere cei care isi cauta o locuinta. Insa, zona in care este amplasat imobilul reprezinta un alt criteriu de care e bine sa tinem cont.
Indiferent de vechimea cladirii, cumparatorul trebuie sa fie atent la instalatiile sanitare, tehnice si electrice, dar si la structura de rezistenta a cladirii, mai ales ca Bucurestiul este unul dintre orasele cu risc seismic.
“Cea mai buna locuinta este este cea pe grinzi de beton cu pereti din BCA sau caramizi. Rezistenta acestor blocuri este centrata pe grinzi. Daca un locatar renunta la anumiti pereti si se produce un cutremur ulterior, riscul este mai mic decat in cazul unui bloc din placi”, considera Dan Tofan, specialist in renovari si amenajari interioare.
Lipsa unor pereti ar trebui sa de dea gandit unui potential cumparator, deoarece legea interzice asemenea modificari, fara un aviz de la autoritati. In plus, multi pereti sunt daramati tinandu-se cont doar de aspect si nu de siguranta constructiei. De aceea, “daca sunt pereti lipsa, trebuie facute inscrisuri in fisa cadastrala”, explica Dan Tofan.
O plimbare scurta prin cladire ii poate scuti pe potentialii cumparatori de multe batai de cap, deoarece observand cat de ingrijita este casa scarii isi pot face o impresie destul de clara despre viitorii vecini.
Articol preluat de pe bloombiz.ro