GfK: 35% din romani vor sa-si asigure casa de mai multe riscuri decat prevede asigurarea obligatorie

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 8 Iunie 2010, Ultima actualizare: 08 Iunie 2010

Peste o treime dintre proprietarii de locuinte (35%) ar plati in plus pentru acoperirea unor riscuri suplimentare celor oferite de asigurarea obligatorie a locuintelor, in conditiile in care 40% dintre cei intervievati agreeaza introducerea acestei asigurari obligatorii, arata un studiu GFK Romania, precizeaza NewsIn.

asigurare  obligatorie locuinteAm constatat o deschidere, cel putin declarata fata de asigurarea obligatorie a locuintelor, dar si fata de cea facultativa.

Din diverse motive, aceasta deschidere nu a fost concretizata pana in prezent, iar contextul actual poate fi o oportunitate pentru ca asiguratorii sa informeze si sa promoveze mai mult aceste produse”, a declarat marti Diana Pincescu, cercetator in cadrul GFK Romania.

Potrivit studiului, 27% dintre cei interveivati considera ca o astfel de asigurare le-ar fi foarte utila.

Studiul a fost realizat in luna mai, la nivel national, pe un esantion de 955 de proprietari de locuinte, cu varsta de peste 18 ani.

Persoanele cele mai interesate de asigurarea obligatorie a locuintei au fost cele cu studii superioare, venituri ridicate si varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani.

Potrivit studiului, persoanele intervievate nu se simt suficient de informate in ce priveste asigurarea obligatorie a locuintelor.

Polul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) a fost infiintat in toamna anului trecut de 13 companii de asigurari: Groupama Asigurari, Astra Asigurari, Platinum Asigurari, Uniqa Asigurari, Generali Asigurari, Ardaf, EuroIns, Carpatica Asig, Grawe Romania, Credit Europe Asigurari, ABC Asigurari, Certasig si City Insurance. Astra, Platinum si Groupama detin cate o participatie de 15% din capitalul social, nivel maxim admis de lege.

Capitalul social al PAID este de 4,6 milioane euro.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Proprietarii care nu isi asigura locuintele risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 lei, in timp ce prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A (care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si de 10 euro in cazul locuintelor tip B (cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic).

Suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru cele de tip B.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe