O suprafaţă de 50 de metri pătraţi poate fi recompartimentată cu uşurinţă pentru a deservi nu doar nevoile unui cuplu, ci şi pe cele ale unei familii cu un copil.
La modul teoretic, fiecare dintre noi şi-ar dori să locuiască într-o casă suficient de mare pentru a se desfăşura în voie. Cei mai mulţi dintre români dispun însă de un spaţiu locativ limitat, pe care se văd astfel nevoiţi să-l exploateze la maximum. Dacă te regăseşti într-o asemenea situaţie, te poţi inspira din exemplul oferit pe Freshome.com de proprietarul acestui apartament din Gothenburg, Suedia:
Locuinţa din imagini ocupă o suprafaţă utilă de 48 de metri pătraţi – echivalentul unui apartament cu două camere de mărime medie din Bucureşti. Elementul distinctiv al acesteia constă în faptul că proprietarul a ales să contopească multiplele funcţiuni ale casei într-un singur spaţiu, fără a separa complet zona de zi de cea de noapte. Această alegere dă o senzaţie de deschidere şi totodată de familiaritate ce se resimte în întreaga casă. De menţionat este că o astfel de amenajare, în stil de garsonieră, se potriveşte unei persoane singure sau cel mult unui cuplu, în vreme ce apariţia unui copil impune o recompartimentare şi crearea unui apartament cu două camere. Vestea bună este că o asemenea schimbare se poate face cu uşurinţă (dat fiind că pe acelaşi perete există două surse de lumină naturală), prin extinderea zidului ce separă bucătăria de zona de dormit.
Caracterul multifuncţional al acestui apartament rezultă nu din compartimentarea sa eficientă, ci, mai degrabă, din „fluidizarea” spaţiului prin delimitarea imaginară a mai multor „zone”. Astfel, bucătăriei îi este alocată o suprafaţă suficient de mare pentru prepararea mâncării, în vreme ce zona de luat masa, amplasată strategic lângă fereastră, stabileşte o conexiune cu livingul. De cealaltă parte, micul birou amenajat în „dormitor” reprezintă de fapt legătura dintre acesta şi camera de zi.
Un atu important al proprietăţii prezentate constă în luminozitatea conferită de cele două ferestre mari. Acest avantaj este pe deplin pus în valoare prin preponderenţa albului la nivel cromatic, acesta fiind folosit din abundenţă, atât în ceea ce priveşte piesele de mobilier alese, cât şi la zugrăvirea pereţilor. Negrul, griul şi maroul deschis folosite pe alocuri nu fac decât să sporească, prin contrast, proprietăţile (non)culorii dominante.
Sursă foto: Freshome.com
Citeşte şi alte articole din secţiunea Home&Deco
tabacaru gina
sunt profund inpresionata