“Garsoniera cu gradina”, primul proiect gandit dupa “Prima Casa”

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 6 Iulie 2009, Ultima actualizare: 06 Iulie 2009

Dezvoltatorul imobiliar South Pacific, detinut in proportie de 50% de fondul american Warburg Pincus, lanseaza in acest an un proiect-pilot, ce va cuprinde 80 de garsoniere cu gradina, pe sistemul caselor insiruite, la un pret de 60.000 euro/unitate, ca masura de raliere la programul “Prima Casa”.

South Pacific este primul dezvoltator care si-a anuntat intentia de a construi un ansamblu rezidential gandit dupa termenii impusi de programul guvernamental.

Unii dintre jucatorii de pe piata locala au anuntat ca isi regandesc proiectele, pentru a fi cat mai accesibile, prin intermediul acestui program.

“Am proiectat un ansamblu de 80 de unitati, de proba.

Este vorba despre garsoniere care cuprind un dormitor si un salon, cu gradina, la un pret de 60.000 euro.

Ne-am adaptat rapid la cerintele programului «Prima Casa»”, a declarat pentru Business Standard George Prelea, presedintele companiei.

Investitia in proiect va fi de numai 2-3 mil. euro, deoarece proiectul va fi construit din materiale ecologice, care duc costul constructiei la circa 850 euro/mp.

Proiectul va fi demarat spre sfarsitul acestui an si va fi amplasat in Tunari. Structura locuintelor este inspirata dupa model englezesc si va cuprinde grupuri de opt-noua locuinte lipite, fiecare beneficiind de o parcare in fata locuintei si de o gradina privata in spate.

Suprafata minima a unei astfel de case va fi de 52 mp si va beneficia de o bucatarie, un salon, o debara, o baie si un dormitor.

Dezvoltatorul ofera in pretul de 60.000 euro bucatarie utilata, aer conditionat si centrala termica. Proiectul va cuprinde si locuinte structurate pe doua niveluri, al caror pret va fi intre 80.000 si 85.000 de euro si care vor avea in plus doua dormitoare, la etaj.

“Cu Ministerul Apararii am incercat pentru prima oara acest tip de proiect si a prins foarte bine.

O sa aducem 10-15 tehnicieni din Marea Britanie, pentru a ne ajuta sa il implementam cu succes.

In Australia, acest tip de locuinte este un mod de viata”, a explicat oficialul companiei.

Potrivit lui Prelea, acest model de case va fi replicat si in restul tarii, prima locatie fiind Constanta.

Chiar daca marjele de profit sunt minimale, reprezentantul companiei este de parere ca ii va ajuta sa supravietuiasca in perioada crizei, in timp ce dezvoltatorii concentrati doar pe volum vor avea probleme. 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe