Combinarea unor stiluri diferite de design poate da prospețime și bun-gust unui ambient.
În proiectele actuale de amenajare a unei locuințe, stilurile alese nu se prezintă decât arareori într-o formă pură, nealterată. Designerii preferă de cele mai multe ori să combine elemente specifice mai multor curente, cu rezultate ce surprind adesea prin prospețime și bun-gust. Un asemenea exemplu este oferit de vila din imagini, listată pe Imobiliare.ro (aici poți găsi mai multe detalii despre ofertă):
Situată în nordul Capitalei (zona Pipera-Tunari, în apropiere de Școala Americană), această vilă dispune de o suprafață utilă de 1.000 de metri pătrați și este structurată pe subsol, parter, etaj și mansardă. Locuința este formată din 11 camere plus dependințe și este amplasată pe un teren de 1.465 de metri pătrați. Prețul cerut de proprietar se ridică la 2,35 milioane de euro.
Amenajarea vilei se distinge prin „împletirea” firească dintre clasic și modern – o simbioză ce poate fi observată cu ușurință în living, spre exemplu. Acesta este „împărțit” în trei „subzone” de socializare, în care piese de mobilier în linii sinuoase se armonizează perfect cu unele cu tăieturi simple, funcționale. Astfel, canapelele și fotoliile cu design clasic sunt combinate cu măsuțe de cafea contemporane, în timp ce sofale moderne, confortabile, se potrivesc de minune cu o măsuță cu aspect antic. Paleta cromatică folosită – o combinație între alb și maro închis, cu variații spre crem și roșu-cărămiziu – dă o notă elegantă, dar totodată discretă întregului decor. O imagine în care șemineul elegant și candelabrul din cristale se încadrează perfect.
Unul dintre punctele forte ale acestei proprietăți constă în multiplele facilități oferite. Printre acestea se numără: piscină interioară, cameră de cinema cu o suprafață de 70 de metri pătrați, cramă, saună, jacuzzi, grădină amenajată. Vila dispune, totodată, de sistem de încălzire prin pardoseală și sistem de supraveghere video, fiind dotată cu saună și jacuzzi. Proprietatea este disponibilă și spre închiriere, la un preț de 9.000-10.000 de euro pe lună, în funcție de condițiile agreate de chiriaș.
Citește și: La o cafea în altă epocă: decor aristocratic într-o vilă din Timișoara