Efectele pandemiei asupra proprietarilor. Sunt mai reticenți să-și scoată pe piață casele?

scris de Corina Varlan in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 1 Iulie 2020, Ultima actualizare: 02 Iulie 2020

Oferta de case disponibile la vânzare a scăzut în decursul ultimelor luni, ajungând să fie în mai cu circa 11% sub nivelul înregistrat în februarie, când criza sanitară era la început și abia erau confirmate primele cazuri de infectare cu COVID-19 în România.

Să-i fi speriat pandemia pe proprietarii care se gândeau să-și scoată pe piață casele? Nu neapărat, spune Ana-Maria Istrati, agent imobiliar Zoom City.

“Nu cred că este neapărat o reticență, am văzut, mai degrabă, o așezare a proprietăților. De multe ori vedem în piață proprietăți cu diferențe foarte mari de preț și cred că proprietarii mai puțin motivați să vândă în perioada aceasta au făcut pasul înapoi și nu mai sunt atât de prezenți în mediul online”, a declarat Istrati în cadrul celei mai noi ediții a emisiunii imoExpert.

“Din perspectiva mea, proprietarii și cumpărătorii motivați sunt, în continuare, în piață”, a mai adăugat ea.

URMĂREȘTE AICI INTEGRAL CEA MAI NOUĂ EDIȚIE IMOEXPERT 

Aceasta ține să le reamintească, de asemenea, celor care vor să vândă acum o casă faptul că unicitatea unor astfel de proprietăți face ca acestea să nu-și găsească la fel de rapid un cumpărător, așa cum se întâmplă în cazul apartamentelor.

“Nu e ca la apartamente – mergem în cinci blocuri, vedem 10 apartamente, sunt toate aproximativ la fel, alegem din aceleași criterii. Există o unicitate a arhitecturii, a suprafețelor, a locației în cazul caselor ceea ce duce la un timp mai lung de ședere în piață a cumpărătorilor”, a explicat agentul imobiliar.

“Cred că mulți cumpărători de case își vor găsi proprietatea în perioada imediat următoare, cu un spor de motivație în contextul situației curente”, a ținut să adauge Ana-Maria Istrati.

Cererea de case în zona București-Ilfov a crescut în mai față de februarie cu 34%. Peste 16.000 de potențiali cumpărători și-au manifestat interesul pentru proprietățile de acest tip.

Corina Vârlan are o experiență de 12 ani în presa online, comunicare și content marketing. Ea s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în urmă cu 6 ani și ocupă, în prezent, funcția de Content Manager. Corina își concentrează activitatea pe subiecte de interes din sectorul de real estate.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Ai nevoie de un plus de confort acasă? Iată ce soluții de finanțare poți accesa

Confortul de acasă a devenit tot mai important în ultimul an. Perioada de izolare, munca de la distanță și școala online au fost doar câțiva dintre factorii care i-au...

citește mai departe
Credit ipotecar sau Noua Casă. Tu ce alegi pentru viitoarea ta locuință?

Dacă te afli în căutarea unei noi locuințe, atunci știi deja că principalele soluții de finanțare pe care le ai la dispoziție sunt creditul ipotecar sau creditul Noua Casă....

citește mai departe
Vrei un credit? Ascultă recomandările unui specialist BCR înainte de a face acest pas

Te afli în căutarea locuinței ideale și știi că ai nevoie de un credit pentru a o cumpăra. Cel mai probabil, nici nu ai mai făcut o astfel de...

citește mai departe
Cum îți recuperezi investiția de la un dezvoltator neserios? Sfatul avocatului

O locuință cumpărată la stadiul de proiect poate fi o investiție bună, dar nu și lipsită de riscuri. Dacă lucrurile nu merg așa cum te-ai așteptat, iar dezvoltatorul nu...

citește mai departe
Cumperi o locuință aflată la stadiul de proiect? Recomandările avocatului te ajută să eviți riscurile

Să cumperi o locuință aflată la stadiul de proiect poate să-ți aducă o serie de beneficii, dar o astfel de investiție vine și cu unele riscuri. Iată care sunt...

citește mai departe