Într-o locuință nu foarte spațioasă, bucătăria poate fi integrată, cu stil, în living.
Să locuiești într-un apartament cu două camere de circa 50 de metri pătrați (sau chiar mai mic) este destul de obișnuit în România – și asta nu doar în blocurile vechi, ridicate înainte de Revoluție, ci și în cele construite în ultimii ani, pentru a se plia pe cerințele „de criză” ale cumpărătorilor. Dacă te afli în această situație, proprietatea de mai jos, prezentată pe Freshome.com, te poate inspira în amenajarea casei:
Situat în Gothenburg, Suedia, apartamentul din imagini este situat la etajul al treilea al unei clădiri din cartierul Linnéstaden, din centrul orașului. Compartimentat în două camere (living și un dormitor), locuința ocupă o suprafață de doar 47 de metri pătrați, perfect comparabilă cu cea a unei unități locative dintr-un bloc vechi din România. Proprietatea a trecut recent printr-un proces de renovare, pentru a se plia cât mai bine pe cerințele beneficiarilor.
Pentru a pune la maximum în valoare suprafața locativă disponibilă, zona destinată preparării mâncării este integrată în living, beneficiind însă de o separare vizuală de acesta prin intermediul unei mici insule de bucătărie. Pereții albi, alături de piesele de mobilier de aceeași (non)culoare (mobila de bucătărie, dulapurile de haine din dormitor) contribuie la amplificarea senzației de spațiu, mai ales în combinație cu lumina naturală ce pătrunde din abundență pe ferestrele mari, lăsate neacoperite. Parchetul original, din lemn masiv, ce a fost recent recondiționat, se află într-o armonie perfectă cu albul, conferind locuinței un aer rustic. Din schema cromatică nu lipsesc nuanțele închise (negru, gri, maro), ce contrabalansează predominanța albului, dar nici accentele puternice de culoare, ce conferă dinamism ambientului.
Designul apartamentului este unul tipic suedez, cu o evidentă înclinație spre eclectism – acesta armonizează elemente diverse pe un fundal cu note rustice, pliindu-se perfect pe cerințele unor imobile situate în clădiri vechi, istorice. Piese de mobilier precum sofaua modernă, taburetul din piele, scaunul rotativ sau măsuța de cafea metalică se combină perfect cu scaunele cu spătar de răchită sau cele ce amintesc de vechile cantine, dar și cu faianța albă, de mici dimensiuni, din bucătărie sau cu lustra multicoloră, cu design inedit, suspendată deasupra zonei de dining.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Soluție modernă de amenajare: stil și confort într-un apartament de 45 de metri pătrați
5 sfaturi pentru amenajarea dormitorului ÎN STILUL TĂU!
[…] Citește și: Două camere în mai puțin de 50 de metri pătrați: design eclectic cu note rustice […]
moise viorica
buna ziua !!!!!!este f . frumoasa !!!pt 2 pesoane este ok . cat costa ???????????’ o seara minunata
Radu
Foarte placut ma intreb cit costa acest apartament acolo la ei ?