Cea mai mare bancă de pe piaţa locală face un pas în plus pentru susţinerea creditării în moneda naţională.
Banca Comercială Română (BCR) a anunţat că, începând cu această săptămână, va reduce dobânda la creditul ipotecar în lei Casa Mea cu 1,1 puncte procentuale. Această măsură se aplică însă doar pentru acei clienţi care deţin un avans de minimum 35% la achiziţia unei case, faţă de un prag minim de 15% prevăzut pentru acest produs. „Oferim clienţilor noştri o dobândă începând de la 7,21%, dobândă variabilă pe toată perioada de creditare (DAE 7,55%) pentru creditele pentru casă acordate în lei”, subliniază Ioana Mihai, şeful departamentului Credite Garantate din cadrul BCR. De asemenea, clienţii au posibilitatea de a accesa creditul ipotecar Casa Mea în varianta cu dobândă fixă de 7,8% (DAE 7,81%) în primii cinci ani, după care dobânda devine variabilă pentru restul perioadei de creditare. „Această reducere a dobânzii creditelor în lei subliniază angajamentul BCR pentru creditarea în monedă naţională. Considerăm că noile niveluri ale dobânzilor, coroborate cu trendul descrescător înregistrat în ultima perioadă al indicelui ROBOR, precum şi cu eliminarea riscului valutar, conduc la inexistenţa unei diferenţe între costul total al unui credit în euro şi al unui credit acordat în lei”, este de părere Ioana Mihai.
Aplicanţii la creditul ipotecar/imobiliar Casa Mea BCR vor beneficia, totodată, în mod gratuit de poliţa de asigurare facultativă a imobilului, pe toată perioada de creditare. La aceasta se adaugă lipsa comisionului lunar de administrare, precum şi reducerea dobânzii cu 0,2 puncte procentuale pentru clienţii care încasează salariul la BCR.
Citeşte şi: Vrei să-ţi cumperi o casă? Ce tip de credit e mai avantajos
gogu
“Considerăm că noile niveluri ale dobânzilor, coroborate cu trendul descrescător înregistrat în ultima perioadă al indicelui ROBOR, precum şi cu eliminarea riscului valutar, conduc la inexistenţa unei diferenţe între costul total al unui credit în euro şi al unui credit acordat în lei” Cred ca ar trebui sa mai considerati de vreo 15 ori, poate reusiti sa vedeti diferentele mari fata de creditarea in euro…
“eliminarea riscului valutar” ? Dar cum ramane cu riscul devalorizarii leului si a inflatiei, implicit a nivelului de trai la acelasi salariu primit in lei ?
Cum ramane cu Robor care a fost si este mult mai mare decat Euribor si a atins valori si de 17% in anii de boom ?
Nivelul dobanzilor ? Comparativ cu ce ? Cu Prima Casa sau cu restul dobanzilor foarte mari practicate de mai toate bancile la noi, cum nu gasesti prin alte parti ale Europei ?