Albul și culorile deschise pun în valoare lumina naturală și amplifică senzația de spațiu.
Unitățile locative cu două camere sunt, probabil, cel mai frecvent întâlnite în rândul românilor care locuiesc la bloc. O suprafață de 50-60 de metri pătrați este una obișnuită pentru acestea – vorbim de clasa medie și de clădiri construite mai ales în perioada comunistă, dar și în anii 2011-2015. O sugestie reușită de amenajare a unui asemenea spațiu este prezentată pe Freshome.com:
Parte dintr-o clădire istorică din Gothenburg, Suedia, apartamentul din imagini este situat în apropierea unui parc și, totodată, a grădinii botanice a orașului. Locuința dispune de o suprafață utilă de circa 57 de metri pătrați și beneficiază de vedere spre și acces în curtea interioară a imobilului.
Conceptul de amenajare este unul tipic scandinav și permite o armonizare fericită între elemente de design ce evocă vechimea construcției (cum ar fi holul placat cu cărămidă aparentă) și altele ce țin de confortul locuințelor moderne. Pe plan cromatic, predominanța albului contribuie la amplificarea senzației de spațiu (alături de evitarea supraaglomerării cu mobilier); totodată, aceasta pune perfect în valoare avantajul influxului masiv de lumină naturală. În living, non-culoarea de fond este contrabalansată de câteva accente de negru, dar și de integrarea parchetului și pieselor de mobilier din lemn.
Deși ocupă o suprafață relativ redusă din total, dormitorul se distinge ca un spațiu funcțional și bine organizat. Mascat de același tapet care acoperă pereții camerei, dulapul de haine se pierde în fundal, fără a obstrucționa vederea. Nuanța deschisă de bleu folosită ca fundal conferă personalitate și luminozitate ambientului.
Sursă foto: Freshome.com