Pentru a crea un decor de efect, nu trebuie să ai la dispoziţie nici un spaţiu foarte mare şi nici nenumărate piese de mobilier.
Ai la dispoziţie o locuinţă modestă – ca suprafaţă, dar nu numai -, însă vrei să creezi un decor cu adevărat… impresionant? În cazul acesta, stilul minimalist, ce pune în valoare principiul „less is more” (mai puţin înseamnă mai mult), poate fi o alegere potrivită pentru tine. Acesta se poate plia atât pe cerinţele unei personalităţi dinamice, pline de viaţă, cât şi pe cele ale unei persoane mai sobre. În cea de-a doua categorie se încadrează apartamentul din imagini, prezentat pe Freshome.com. Acesta este situat în Varşovia, Polonia, şi are o suprafaţă comparabilă cu cea a apartamentelor cu trei camere din blocurile vechi bucureştene – 90 de metri pătraţi. Autorii acestui proiect sunt reprezentanţii biroului de arhitectură Minimal Studio Architects.
Încă de la prima vedere, locuinţa prezentată se distinge prin predominanţa nuanţelor neutre folosite de designeri – atât în living, cât şi în dormitor, camera copiilor sau birou. Este prezent aici contrastul specific minimalist alb/negru, însă apar şi variaţiuni de la (non)culorile de bază – maro închis sau gri pentru negru sau bej deschis (cu aspect de lemn) pentru alb. Nu sunt absente nici câteva accente de culori puternice (roşu, galben, albastru, verde); acestea sunt folosite însă în cantităţi mici, prin integrarea în „peisaj” a unor obiecte cu rol decorativ – tablouri sau cărţi. Se conturează astfel o personalitate proprie a întregului decor, dincolo de stricteţea cromatică a stilului minimalist.
Pentru a crea senzaţia de spaţiu, designerii apelează la câteva „trucuri” de amenajare. În primul rând, aceştia elimină piesele de mobilier sau de decor care nu sunt cu adevărat utile. Astfel, zona de zi a casei (living-dining-bucătărie) poate părea sărăcăcioasă unui ochi neobişnuit cu stilul minimalist: aceasta se împarte între o canapea de mari dimensiuni, o bibliotecă, o masă cu patru scaune şi o insulă de bucătărie. Puţinele piese de mobilier alese sunt executate impecabil însă, pentru un impact vizual deosebit. Tot un rol de „deschidere” a spaţiului îi revine şi albului folosit din abundenţă; în bucătărie, efectul acestuia este amplificat de perdelele cu rol funcţional (de delimitare), dar şi estetic (dau senzaţia de fluiditate).
Sursă foto: Freshome.com
Citeşte şi: Decor în stil minimalist
RAO
…sigur ca nu se potriveste la romani!!!…aici se potrivesc doar turnuletele, Q7, manele si cat mai groase lanturi de aur la gat…in rest…fara cuvinte legat de comentariile anterioare!
dan
nu pare o locuinta confortabila. scaunele de plastic sunt incomode si canapelele nu au spatar. oricum, ne putem orienta dupa anumite elemente pezentate aici atunci cand vrem sa amenajam.
alan
Sunt in continuare destul de multi “nebuni” cu bani multi care dau banii pe asa ceva si spun ca este “modern”. Locuinta de mai sus nu pot spune ca arata rau, ceea ce vreau sa spun e ca , nu i se potrivesc culorile pentru a fi o locuinta practica, la prima vedere as spune mai degraba ca este un apartament dintr-un hotel.
PeCeResoare
o locuinta rece, ca de gheata, ideal apartament intr-un ospiciu ! Nu stiu cine ar da bani pe asa ceva.
mary
Nu poti sa stai intr-o asemenea casa si sa ai copii. In maxim o luna vor fi pete peste tot.Bucataria cred ca este doar de decor, deoarece nu poti gati avand atata alb.
Nu este practica deloc.
l.n.
Am ramas uimita! Nu sunt o artista, ca Grig, dar…e atat de searbad si fara viata, zau, ca n-as locui acolo niciodata! Mi-e greu sa ma si gandesc ce ar simti un ,,minimalist”, daca ar intra in casa mea plina de caldura,energie si liniste…
grig
Doamne fereste !!!!!! Asa arata locuinta unui incult. Unde e arta? Cultura? A murit demult. Arta minimala, acest deco, ma seaca. Sunt un artist plastic si niciodata nu as putea rabda sa locuiesc in asa ceva. Poate dace e la hotel si sunt doar in trecere. Uitati-va mai bine la frumusetea artei baroce.