Decoraţii pentru camera copilului, cu cheltuieli minime

scris de Imobiliare.ro in categoria Home & Deco
Publicat pe: 22 Aprilie 2010, Ultima actualizare: 22 Aprilie 2010

Camera copilului poate fi decorată cu un buget minim într-un mod frumos, care este mai original şi mai plăcut. Poţi alege să împrumuţi de la cineva care a avut copil, să vânezi reducerile şi discount-urile, fie creezi tu sau cauţi într-un magazin second hand.

De la mobilier până la detalii, există soluţii de a decora camera bebeluşului şi să rămâi cu portofelul plin în acelaşi timp.

Cum să găseşti un pătuţ rezonabil
Există câteva căi prin care poţi să economiseşti bani când cumperi un pătuţ pentru bebeluş:

Caută în consignaţii sau la târguri pătuţuri care au fost folosite. Ai grijă să îndeplinească normele de siguranţă a bebeluşului, iar dacă tu crezi de cuviinţă, poţi să îl refinisezi (să îl revopseşti, să îl pictezi sau să îl decorezi cu abţibilduri). În cazul în care pătuţul a fost fabricat înainte de 1978, să ai în vedere posibilitatea ca acesta să aibă vopsea de plumb, care e toxică.

Împrumută un pătuţ de la prieteni. Mulţi oameni au pătuţurile copiilor lor depozitate undeva, pentru că nu se pot despărţi de ele sau pentru că au în vedere posibilitatea conceperii unui alt copil.

Aşa, în unele familii pătuţurile au devenit moştenire şi se dau din generaţie în generaţie. Află dacă şi familia ta a uitat vreun pătuţ depozitat pe undeva pe la rude. Din nou, poate fi cazul unei recondiţionări.

Dacă totuşi doreşti un pat nou pentru bebeluş, poţi găsi în magazine sau pe internet, la preţ redus, începând de la 210 lei, preţul unui pătuţ pliant, 300 lei, preţul unui pătuţ de lemn. Reduceri sunt multe în ultima vreme la magazinele cu articole pentru bebeluşi, care au şi pagina de internet, sau poţi să încerci să cauţi tu după termeni cheie ca “reduceri” şi “bebe”.

Ca să nu mai dai banii pe un nou pătuţ pentru fiecare etapă a vieţii bebelusului, poţi opta pentru cele modificabile, la care, în timp, dulapul-masa de înfăşat de la capatul patutului devine o noptieră (costă 600-800 lei), sau pentru cele convertibile, care au patru modalităţi de a arăta, de la patuţ cu gratii până la un pat în toată regula.

Acesta din urmă se găseşte mai degraba pe site-urile străine, între 800 şi 900 de lei, plus taxe de livrare. Cu un astfel de pat va trebui să dai bani doar pe câte o saltea nouă, în loc să cumperi un pat întreg. Ca sa îl găseşti pe internet, foloseşte cuvintele cheie “convertible crib”.

Ce economii mai poţi face
Decide care sunt lucrurile de care ai realmente nevoie în camera bebeluşului şi care sunt cele la care poţi renunţa. Crezi că o masă de înfăşat este necesară? Poţi să consideri la fel de utile în acest scop canapeaua sau chiar podeaua, în funcţie de cum ţi se pare mai comod. Dacă vrei neapărat o masa de schimbat scutecele, ia una multifuncţională pe care sa o poţi folosi ca dulapior când bebe creşte suficient încât să nu mai ai nevoie de ea.

Când nu mai ai nevoie de un articol de mobilier din camera, ia în considerare varianta de a-l duce la o consignaţie sau de a-l vinde la un târg de tip yard sale (vânzare de lucruri folosite din casa, de care nu mai ai nevoie). Banii câştigaţi astfel îi poţi reinvesti în camera copilului.

Să cumperi un set cu pătuţ, saltea, scaun de bucătărie, cosuleţ şi scaun balansoar te poate ajunge mai ieftin decât să le achiziţionezi individual. Căruciorul este separat, alta cheltuială: în jur de 150 lei. Din nou, caută în magazinele de specialitate sau pe internet.

Fii creativa pentru bebeluşul tău!

Jucării:
Detaliile rămase poţi să le laşi pradă creativităţii tale. Când eram mici, mama sau bunica ne confecţionau jucării frumoase, pe care le iubeam mai mult decât pe celelalte. Tricotează un animaluţ pe care sa îl umpli cu vatelina, biluţe mici de polistiren expandat (scârţâitoare) sau orice alt material care este benefic şi antialergic pentru bebeluş.

Dacă nu ştii să tricotezi, încearcă să decupezi formele dorite în bucăţi mari de material, pe care să le coşi între ele ulterior, cu umplutură la mijloc. Nu folosi fulgi, pene sau alte materiale care aduna acarieni şi ai grijă ca materialele folosite să nu contină vopsele nocive.

Decorează-le după bunul plac, coase bine năsturei sau bumbi textili pe care cei mici să nu îi poată înghiţi accidental. Sigur vei avea idei noi pe parcurs.

Decoruri pentru pereţi şi mobilier:
Continuă cu flori, fluturi sau ce ţi se pare ţie mai atrăgător, pictate sau decupate. Din acuarele non-toxice sau hârtie colorată, foarfecă şi lipici poţi face minuni pe care să le lipesti în zonele în care bebeluşul nu ajunge la ele.

Dacă tot suntem la categoria creativitate, poţi să cumperi un caiet frumos cu foaie velina în care să desenezi, să lipeşti şi să scrii, până iese o adevarată cărticică de povesti pe care le ştii tu şi care să rămână amintire de la mami pentru bebe.

Camera e gata
Te ataşezi mult mai uşor de cameră şi de obiectele din ea în momentul în care acestea au o valoare sentimentală, iar copilul tău va fi inspirat de ele în viitor. Pentru ca fiecare lucru cu care creste il marcheaza psihic într-un fel, ai grijă să faci cele mai isteţe alegeri.

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor. Imobiliare.ro promite celor care își caută o locuință, cumpărători și chiriași, cea mai bună experiență de căutare și îi ajută să ia cea mai bună decizie pentru a găsi casa ideală.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe