Principiile pentru amenajarea unei proprietăţi pe care intenţionezi s-o scoţi pe piaţă sunt uneori diferite faţă de cele valabile în mod obişnuit.
Într-o piaţă în care cumpărătorii sunt adesea nehotărâţi şi tot mai pretenţioşi, a vinde o casă nu este tocmai floare la ureche. Spre deosebire de perioada de boom, în care aproape orice fel de locuinţă îşi găsea „muşteriul”, astăzi clienţii, mult mai puţin numeroşi, vor să vadă clar pe ce dau banii. Acesta este motivul pentru care felul în care se prezintă o proprietate, mesajul pe care îl transmite, sunt extrem de importante în încheierea unei tranzacţii.
Pe Freshome.com sunt prezentate câteva sfaturi pentru pregătirea locuinţei de vânzare. Ca punct de pornire, trebuie să ştii că, pentru fiecare cameră în parte, există o regulă generală ce poate fi aplicată în amenajare: scoaterea în evidenţă a principalei sale funcţionalităţi.
1. Transformă sufrageria în living!
În mod tradiţional, „sufrageria” este, la români, un spaţiu rezervat musafirilor sau ocaziilor speciale. Astăzi însă această încăpere tinde tot mai mult să se transforme în living sau cameră de zi, adică un spaţiu de petrecere a timpului liber în mod obişnuit. Prin urmare, în această cameră, un aspect ce cântăreşte decisiv în ochii cumpărătorilor de azi este senzaţia de spaţiu. De aceea, evită aglomerarea cu piese masive de mobilier, mai ales dacă nu ai la dispoziţie o suprafaţă foarte mare. Optează în schimb pentru o amenajare „light”, ce lasă suficient spaţiu liber pentru mişcare. Un alt factor important în amenajarea camerei de zi este lumina; pentru a capta cât mai mult din strălucirea soarelui, mai ales în zilele de iarnă, îndepărtează din dreptul ferestrelor canapeaua, fotoliile şi chiar draperiile. Dacă eşti un iubitor al artei, optează pentru obiecte ce pot plăcea maselor şi nu pentru unele prea extravagante sau cu un aer prea personal. Ideea este să dai casei tale un aer plăcut, primitor, dar relativ neutru, pentru a se plia pe cerinţele unei multitudini de potenţiali clienţi.
2. Creează un dormitor neutru!
Ca şi în living, în amenajarea camerei de noapte evită elementele „ţipătoare”, ieşite din comun. Când îţi pregăteşti casa pentru vânzare, nu trebuie să scoţi în evidenţă personalitatea şi stilul tău tău de viaţă, ci să creezi un spaţiu în care potenţialii clienţi să se poată imagina locuind. De aceea, este indicat să alegi albul pentru zugrăvirea pereţilor. Curăţenia este iarăşi foarte importantă – în dormitor şi nu numai. De asemenea, îndepărtează draperiile grele din dreptul ferestrelor, pentru a da deschidere şi luminozitate spaţiului – poţi lăsa ferestrele goale sau poţi opta pentru nişte jaluzele din bambus.
3. Fără culori ţipătoare în camera copiilor!
Amenajarea camerei copiilor trebuie să urmeze, în mare, aceleaşi principii valabile şi pentru restul casei. Culorile sunt, prin excelenţă, alegeri subiective, de aceea trebuie tratate cu mare atenţie în pregătirea unei locuinţe pentru vânzare. Evită nuanţele ţipătoare şi nu ezita să rezugrăveşti pereţii, dacă este nevoie. Un alt aspect important este ca spaţiul destinat copiilor să fie cât mai curat şi mai ordonat. Strânge jucăriile copiilor în cutii speciale sau creează un spaţiu special de depozitare.
4. O baie ca la hotel!
În baie, trebuie să ţii cont de câteva principii pentru amenajarea unui spaţiu neutru. Unul dintre acestea este că toate obiectele personale, cum ar fi periuţe de dinţi sau aparate de ras, trebuie ţinute departe de privirile vizitatorilor (le poţi depozita în dulapul din baie şi în cutii speciale). Pentru a fi pe placul cât mai multor clienţi, poţi crea o atmosferă deosebită de confort printr-o amenajare care să aducă aminte de un hotel sau un spa – albul este iarăşi o culoare indicată, inclusiv pentru prosoape şi elemente de decor. Nu în ultimul rând, ordinea şi curăţenia sunt deosebit de importante în camera de baie.
Sursă foto: Freshome.com
Citeşte şi: 10 trucuri pentru amenajarea spaţiilor mici
Constantinescu elena
Buna ziua
Cat costa amenajarea unei camere cum este cea din fotografia cu tapet vernil si mobilier alb, inclusiv canapeaua?
Multumesc !
IONEL POPA
AM TESTAT SFATURILE DVS.TOTUL ESTE OK.IN MICUL MEU APARTAMENT DE 4 CAMERE,APROXIM.90 MP.DAR IN ACESTA IARNA AM TESTAT CUM POTI LOCUI FARA GAZE…IMPLICIT CALDURA FUNIZATA DE CENTRALA,..NU O SA VA VINA SA CREDETI TEMP.IN APART.NU A SCAZUT SUB 18GR.C.,AMINTESC BLOCUL A FOST IZOLAT TERMIC,ANUL TRECUT,AM ECONOMISIT CEL PUTIN 1000 E…