Chiar și în cazul în care ești obișnuit să te muți din loc în loc, cu siguranță că îți dorești ca, oriunde ai sta la un moment dat, să te poți simți cu adevărat „acasă”. „Personalizarea” noii tale locuințe joacă un rol important în aceasta – și nu trebuie să coste mult!
Iată sfaturile noastre:
1. Scapă de lucrurile nedorite
Primul pas în crearea unei atmosfere familiare, care să reflecte cât mai bine gusturile tale, constă în renunțarea (pe cât posibil) la elementele care nu te definesc. Bineînțeles că aici nu e vorba aici de obiectele strict necesare, cum ar fi piesele de mobilier sau electrocasnicele (exceptând cazul în care există disponibilitatea de a le înlocui), însă vorbește cu proprietarul pentru a elimina din „peisaj” decorațiunile, accesoriile și poate chiar ustensilele de care nu ai nevoie. O cutie ascunsă în debara sau pe balcon poate fi soluția perfectă de depozitare pentru acestea.
2. Investește în câteva decorațiuni care îți plac
Dincolo de piese de mobilier și finisaje, decorațiunile și accesoriile reprezintă unul dintre cele mai facile mijloace de care te poți folosi pentru a da casei tale o anumită „personalitate”. Fără asemenea „detalii”, o locuință, oricât de bine amenajată, va părea goală și fără suflet. Un prim pas pentru a-ți „pune amprenta” asupra unui spațiu închiriat ar fi să integrezi în decor obiecte care te reprezintă, precum fotografii, tablouri, cărți, plante etc. Dacă ești dispus să și investești puțin în „transformarea” noii locuințe, poți opta pentru cumpărarea unor perdele, draperii, pernuțe decorative etc.
3. Folosește propriile ustensile
Majoritatea apartamentelor care se închiriază mobilate vin, de regulă, utilate la capitolul bucătărie – inclusiv în ceea ce privește vesela și ustensilele de bază. Poți da însă o notă personală noii tale bucătării nu doar prin accesorii, ci și prin echiparea, chiar și parțială, cu propriile vase și tacâmuri. Poate părea un lucru mic, dar o cafea servită în cana favorită te poate face să te simți mai confortabil, mai „ca acasă”.