Ordinea și câteva detalii bine gândite sunt esențiale în decorarea fiecărei încăperi.
Dincolo de agitația vieții de zi cu zi, locuința noastră ar trebui să fie, la modul ideal, un loc în care să ne putem reîncărca bateriile, să ne relaxăm și să ne odihnim. De multe ori însă, lucrurile acestea nu se petrec în mod natural, din momentul în care am trecut pragul casei. Există însă câteva „trucuri” simple ce pot fi puse în aplicare pentru a crea o atmosferă cât mai relaxantă acasă. Pe Freshome sunt prezentate câteva astfel de exemple, pentru fiecare cameră în parte:
Dormitor:
1. Ai grijă ca în camera de culcare să fie întotdeauna ordine: nu supraîncărca noptiera, strânge hainele, fă ordine în dulap și nu lăsa patul nefăcut. O cameră dezordonată nu este una în care să te poți relaxa.
2. Un pat confortabil este un element necesar pentru un somn odihnitor: înlocuiește salteaua sau pernele vechi și cumpără așternuturi moi și plăcute la atingere. Optează pentru lenjerie albă sau în culori deschise, pastelate, la care poți adăuga însă accente cromatice mai puternice. Pentru a crea o atmosferă plăcută, poți împrăștia mai multe perne decorative pe pat.
3. Nu folosi culori puternice la zugrăvirea pereților. Nuanțele deschise de albastru, verde sau gri sunt cele mai potrivite pentru dormitor.
4. Inserează în decor mici detalii relaxante: flori proaspete, o lumânare sau o carte pe noptieră, tablouri, fotografii sau obiecte de decor ce evocă amintiri plăcute.
5. Asigură o luminozitate potrivită în camera de culcare: în timpul zilei lasă soarele să pătrundă prin niște perdele subțiri, dar folosește niște draperii mai groase atunci când nu vrei ca acesta să-ți deranjeze somnul. Asigură-te că ai la îndemână și o lampă sau veioză pentru momentele în care vei vrea să mai citești ceva înainte de culcare.
Living:
1. Fii atent la aranjamentul pieselor de mobilier: creează un decor intim și confortabil. Folosește culori deschise sau neutre, cu accente de culoare în zonele în care vrei să dai mai multă energie.
2. Mizează pe puterea regeneratoare a naturii, integrând plante sau flori proaspete în decor.
3. Înconjoară-te de materiale textile plăcute la atingere: covoare, perne, pături.
4. Lasă lumina să pătrundă în cameră: trage draperiile și perdelele pentru a beneficia din plin de razele soarelui.
5. Înconjoară-te de lucrurile la care ții: obiecte vechi, cărți, reviste, fotografii, tablouri etc.
6. Păstrează ordinea.
Baie:
1. Dacă ai ferestre pe care le poți lăsa libere, asigură-te că lumina soarelui pătrunde nestingherită în camera de baie.
2. Împrăștie mici detalii care invită la relaxare: câteva flori lângă chiuvetă sau lumânări pe marginea căzii.
3. Ține o măsuță sau un taburet lângă cadă pe care să poți pune o carte, o ceașcă de ceai sau un pahar de vin.
4. Înlocuiește prosoapele vechi cu unele mari și catifelate. Folosește covoare de baie moi și plăcute la atingere.
5. Scoate pereții din monotonie prin obiecte de artă, având însă grijă ca acestea să nu fie deteriorate de umiditate.
Bucătărie:
1. Fă ordine în dulapuri și în spațiile de depozitare. Păstrează cele mai folosite obiecte la îndemână.
2. Ai grijă ca zonele de lucru din bucătărie să fie întotdeauna curate și libere, iar ustensilele pentru pregătirea mâncării să-ți fie la îndemână.
3. Dă viață acestei camere prin boluri cu fructe și mici ghivece cu plante – de decor sau aromatice.
4. Creează un mic „bar” pentru cafea sau ceai. Păstrează în același loc cănile, cafeaua sau ceaiul și zahărul.
5. Organizează-ți cărțile de bucate și păstrează-le la vedere.
Sursă foto: Freshome.com