Să găsești o locuință bună la un preț avantajos, într-unul dintre marile orașe din țară, pe parcursul sezonului de foc al închirierilor poate să pară o luptă pierdută, mai ales dacă ai pisici, un câine sau alte animale de companie.
Concurența este puternică, numărul apartamentelor care îți asigură o calitate a locuirii optimă este limitat, iar cei care au adoptat animale pornesc din start cu stângul în cursa pentru închirierea unei locuințe. Acest lucru este confirmat de agenții imobiliari activi pe segmentul închirierilor, dar și de rezultatele celui mai nou sondaj realizat de Imobiliare.ro.
Nu există o altă categorie de potențiali chiriași pe care proprietarii să o evite mai mult decât cea a persoanelor care vor să le aducă în locuințe pisici, câini sau alte animale. Aproape 90% dintre proprietari au această opinie. Chiar și persoanele care nu au venituri stabile ajung să fie, în unele cazuri, de preferat.
Există, însă, o serie de strategii care îi pot ajuta pe iubitorii de animale să-i convingă pe proprietari să le dea o șansă. O variantă ar fi ca aceștia să fie dispuși să pună umărul la mobilarea viitoarei lor locuințe.
“Ar putea să nu-și ia neapărat cel mai modern apartament, să ia unul poate mediu și să investească ei acolo, să aducă ei mobila eventual. Atunci proprietarii sunt mai deschiși la ideea de a avea animale de companie în casă”, a declarat Adrian Ciorîță, Real Estate Success Strategist, în cadrul webinarului “Întreabă Expertul” organizat de Imobiliare.ro.
O altă strategie care se poate dovedi a fi câștigătoare este cea de a-i da proprietarului o sumă mai substanțială ca garanție decât cea solicitată inițial.
“În loc de o lună de garanție, să dea două sau chiar trei luni. Ajută în negociare”, a mai explicat Ciorîță.
Cei care își permit, pot încerca inclusiv să-i plătească în avans proprietarului chiria pe 6 luni sau chiar pe un an.
Dacă nu poți să faci un efort financiar atât de mare de la început, atunci ai putea să încerci o variantă mai puțin convențională, dar care poate funcționa cu persoana potrivită. Ce ar fi dacă ai trimite o poză cu simpaticul tău animal de companie proprietarului?
“Funcționează. Are un impact emoțional. Spui – ia uite ce câine drăguț, hai să-l primim. (…) Până la urmă oamenii iau decizii emoționale”, a explicat invitatul webinarului “Întreabă Expertul”.