Spre deosebire de trimestrele anterioare, în T2 2019 chiriile apartamentelor din reședințele de județ ale țării au suferit câteva modificări importante.
Potrivit celui mai recent raport de piață realizat de Analize Imobiliare, Bucureștiul a înregistrat o creștere și a ajuns din urmă Cluj-Napoca, cele două centre regionale situându-se acum la egalitate – cel puțin pe segmentul apartamentelor cu două camere. Astfel, o locuință de tip confort 1, din perioada 1980-2000, cu o suprafață utilă de 50-60 de metri pătrați, poate fi închiriată, în ambele orașe, cu 400 de euro pe lună.
Timișoara, pe locul doi la nivel național
O altă evoluție interesantă a fost consemnată în Timișoara, unde prețul mediu solicitat pentru un apartament cu două camere s-a majorat de la 300 la 340 de euro pe lună. Orașul de pe Bega se situează acum pe locul al doilea în clasamentul național al reședințelor cu cele mai mari chirii, fiind urmată de Brașov (unde pretențiile proprietarilor au ajuns la 325 de euro pe lună) și Iași (cu 300 de euro pe lună). În Constanța, pe de altă parte, o unitate locativă cu două camere poate fi închiriată cu 280 de euro pe lună.
La polul opus, cele mai ieftine apartamente de închiriat pot fi găsite în Reșița (unde proprietarii cer 180 de euro pe lună, față de 165 de euro pe lună în cele trei luni anterioare), în Râmnicu Vâlcea (185 de euro pe lună, în creștere de la 170), în Drobeta Turnu Severin (189 de euro pe lună, față de 150) și, respectiv, în Bistrița (195 de euro pe lună, la fel ca în T1 2019). După cum se poate observa, orașele cu cele mai accesibile chirii au consemnat creșteri notabile trimestrul trecut, apropiindu-se, astfel, de pragul de 200 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere.
Cauți un apartament de închiriat? Click pentru a vedea ofertele momentului!
Cererea versus oferta de închirieri în T2 2019 – Ştiri imobiliare, Ştirea zilei – ImoExpert
[…] Citește și: Cum au evoluat chiriile apartamentelor în T2 2019? Vezi prețurile din reședințele de județ […]