Galeriile pot influenţa aspectul perdelei şi chiar pe cel al încăperii, de aceea e bine să ţii cont de sfaturile din continuare.
Ţine cont de feronerie
În primul rând, atunci când alegi galeria trebuie să ţii cont de feroneria existentă în încăpere, de materialul şi textură perdelelor. Materialele textile subţiri (voal, satin sau mătase) se potrivesc cu metalele lucioase şi suple cum e inoxul.
Materialele din bumbac nu sunt pretenţioase
Poţi încerca să le asociezi chiar şi cu metale patinate sau satinate dacă restul feroneriei are acelaşi aspect. Materialele din bumbac sau în sunt mai puţin pretenţioase. O astfel de perdea sau draperie o poţi asocia cu orice tip de galerie.
Perdeaua din in atârnată de un sistem de culisare din inox va da camerei un aspect modern. Dacă o atârni de o galerie din inox, vei obţine un ambient elegant, iar dacă înclini spre rustic, prinde-o de o galerie din lemn.
Pentru perdelele din mărgele sau franjuri alege un sistem de prindere metalic
Galeriile cu finisaj din inox se potrivesc în orice spaţiu modern pentru că au o linie simplă. Trebuie evitate doar atunci când feroneria din restul casei este din alt metal (clanţele de la uşi, aurii sau antichizate). Galerii de la ECO, ornamente pentru capăt 35, 27, 30 lei perechea, bară 225,27 lei.
Perdelele din mărgele sau franjuri trebuie prinse pe un sistem metalic de culisare cum este sistemul Kavarta de la IKEA (170 lei). Acest sistem de prindere nu permite perdelei să se deşire, oferindu-i rezistenţă în timp. Perdelele Sanssouci Silver (345 lei) şi Cubic Silver (126 lei), de la Kare, le poţi atârna la geam, uşă sau pe perete, realizând astfel un decor extravagant. Metraje de la Decocenter de la 89 lei/m .