Verificaţi calitatea materialului: cele mai populare chiuvete sunt cele din inox sau oţel inoxidabil, însă puteţi opta şi pentru alte materiale ceramice. Aici aveţi grijă însă, căci vor dura atât timp cât nu le zgâriaţi sau ciobiţi cu obiecte tari. Pe de altă parte oţelul inoxidabil arată foarte bine în magazine, însă când vine vorba să fie udat deja e altă poveste. Trebuie să staţi mereu să îl ştergeţi pentru a-i reda luciul perfect.
Alegeţi mărimea potrivită: nu plecaţi de acasă fără să faceţi măsuratorile corespunzătoare. S-ar putea să vă întoarceţi în bucătărie şi să aveţi o surpriză: chiuvetă nu se potriveşte nicicum!
Nu neglijaţi robinetul: pe piaţă există multe variante de robineţi, iar tentaţia să cumpăraţi unul cât mai exotic pe care nu îl are nici unul dintre prietenii dumneavoastră este mare. Alegeţi-l pe cel care merge cel mai bine cu chiuveta.
Configurarea chiuvetei: aveţi în minte următoarele: vreţi cu o cuvă sau două? Forma cuvei să fie: ovală, pătrată, rotundă sau dreptunghiulară? Vreţi cu picurător sau fără? Ce adâncime vrei să aibă cuva: 15, 17, 19, 25 cm? O veţi instala în blat / sub blat? Finisajul să fie mat, lucios sau cu textură?
Chiuveta şi bucătăria: şi în final nu uitaţi să asortaţi chiuveta la atmosfera generală din bucătărie astfel încât să aveţi o compoziţie plăcută şi un stil unitar. Dacă nu sunteţi din domeniu, ar fi bine să apelaţi la un meşter care să vă monteze chiuveta, iar dacă nu găsiţi unul, întrebaţi chiar la magazinul de unde v-aţi achiziţionat-o pentru că cele mai multe oferă şi servicii de instalare.
Găseşti chiuvete la: Franke, Mr. Bricolage, Alveus.
Cum alegeţi chiveta din bucătărie?
scris de casa-gradina.ro in categoria Home & DecoPublicat pe: 14 August 2009, Ultima actualizare: 14 August 2009