Imobile istorice sau moderne, la poalele muntelui sau cu vedere spectaculoasă la mare…
Ești pasionat de case frumoase? În cele de mai jos poți regăsi câteva proprietăți cu adevărat speciale disponibile pe piața autohtonă. Este vorba despre un clasament realizat recent de Imobiliare.ro, cuprinzând cele mai scumpe vile scoase la vânzare în marile orașe ale țării (în ultimele șase luni). Sunt incluse aici atât imobile istorice, cu o valoare arhitecturală deosebită, cât și construcții noi, moderne. În mod firesc, cele mai mari prețuri, de ordinul milioanelor de euro, pot fi găsite în Capitală; în celelalte centre regionale analizate, doar câteva proprietăți depășesc pragul de un milion de euro.
București:
În zona Primăverii, o vilă construită anul trecut, cu o suprafață utilă de 1.100 de metri pătrați, are un preț cerut de 8,3 milioane de euro. Amplasată pe un teren de 740 de metri pătrați, casa are nouă camere (plus dependințe) și este structurată pe subsol, parter, două etaje și mansardă. Proprietatea se vinde complet mobilată și utilată și este dotată cu saună (umedă și uscată), sală spa, cramă, piscină interioară, cameră de relaxare etc.
Click pentru fotografii!
În zona Aviatorilor, o vilă de 604 metri pătrați utili, cu teren de 837 de metri pătrați, poate fi achiziționată cu 7 milioane de euro. Clădirea a fost finalizată în anul 1930 și renovată în 2013. În momentul de față, se află pe lista monumentelor istorice. Împărțit pe subsol, parter și două etaje, imobilul este dotat cu generator, sistem de climatizare prin panouri radiante (prin plafon), lift Schindler (pentru nouă persoane), sistem control acces, video interfon, poartă electrică, sistem detecție incendiu etc. Proprietatea se pretează atât unei destinații rezidențiale, cât și uneia de birouri.
Click pentru fotografii!
În zona Piața Romană, o vilă cu 18 camere este listată pe Imobiliare.ro la un preț de 6 milioane de euro. Aceasta are o suprafață de 1.979 de metri pătrați utili și dispune de un teren de 2.566 de metri pătrați. Considerată monument istoric, casa a fost construită în anul 1882, iar în perioada 2010-2012 a trecut printr-un proces de renovare și consolidare. În urma acestor lucrări, viitorii proprietari vor putea transforma clădirea în sediu de birouri de lux.
Click pentru fotografii!
Constanța:
În zona Faleză Nord, o vilă cu vedere directă la mare este listată pe Imobiliare.ro la un preț de 1,8 milioane de euro. Construită în anul 2004, casa se află amplasată pe un teren de 1.200 de metri pătrați. Compusă din parter și două etaje, clădirea are o suprafață utilă de 550 de metri pătrați.
Click pentru fotografii!
În zona Capitol, o altă vilă cu vedere la mare (foto articol) poate fi achiziționată cu 1,1 milioane de euro. Casa are șapte camere (plus dependințe), o suprafață utilă de 575 de metri pătrați și teren de 500 de metri pătrați. Finalizată în 2010, costrucția este compusă din demisol, parter, etaj și mansardă.
Click pentru fotografii!
Cluj-Napoca:
În zona Andrei Mureșanu, o vilă de 540 de metri pătrați utili, finalizată în anul 2014, este disponibilă spre vânzare cu 1,15 milioane de euro. Locuința este amplasată pe un teren de 1.000 de metri pătrați, din care 820 este curtea liberă. Structurată pe parter și un etaj, casa este compusă din șase camere (plus dependințe). În preț este inclusă și amenajarea grădinii, ce va fi realizată de către actualul proprietar.
Click pentru fotografii!
În zona Exterior Vest, o vilă finalizată anul trecut, cu teren de 5.500 de metri pătrați, are un preț cerut de un milion de euro. Structurată pe demisol, parter și etaj, aceasta dispune de o suprafață utilă de 350 de metri pătrați și se pretează atât destinației de reședință sau casă de vacanță, cât și celei de pensiune. Curtea generoasă a permis amenajarea mai multor zone de petrecere a timpului liber, precum: foișor cu grătar și cuptor, un barbeque separat, jacuzzi exterior, teren de tenis de câmp, grădină amenajată cu gazon etc.
Click pentru fotografii!
În zona Dâmbul Rotund, o altă vilă nou-construită (finalizată în anul 2011) poate fi achiziționată cu 885.000 de euro. Clădirea are o suprafață utilă de 432 de metri pătrați și este amplasată pe un teren de 1.920 de metri pătrați. În curte se găsesc două piscine, iar casa se vinde complet mobilată și utilată.
Click pentru fotografii!
Timișoara:
În zona Olimpia-Stadion, un imobil din anul 2002 este scos la vânzare pentru 990.000 de euro. Proprietatea este compusă din două corpuri de clădire, cu o suprafață utilă de 688 de metri pătrați utili, alături de un teren aferent de 637 de metri pătrați. Cele două corpuri de clădire comunică între ele la nivelul garajelor și al parterului.
Click pentru detalii!
În zona centrală a Timișoarei, o vilă de 14 camere, cu arhitectură interbelică, are un preț cerut de 950.900 de euro. Amplasată pe un teren de 914 metri pătrați, proprietatea are 560 de metri pătrați utili și necesită renovare totală.
Click pentru detalii!
În zona Gării, o construcție datând din anul 1850, structurată pe parter și etaj, are un preț cerut de 900.000 de euro. Clădirea are o suprafață utilă de 1.200 de metri pătrați, aproximativ 40 de camere și teren tot de 1.200 de metri pătrați. Imobilul se pretează destinației de hotel, dar necesită renovare.
Click pentru detalii!
Brașov:
În centrul vechi al Brașovului, o clădire finalizată în anul 2016, compusă din parter, două etaje și mansardă, este scoasă la vânzare la un preț de 980.000 de euro. Construcția este amplasată pe un teren de 215 metri pătrați și dispune de o suprafață utilă de 640 de metri pătrați, ce poate fi compartimentată în șase apartamente individuale (plus două spații comerciale amplasate la parter).
Click pentru fotografii!
Tot în centrul istoric al orașului, o vilă cu 13 camere din anul 1920, renovată și restaurată, poate fi achiziționată cu 890.000 de euro. Compusă din parter, etaj și mansardă, casa este amplasată pe un teren de 350 de metri pătrați și dispune de o suprafață utilă de 650 de metri pătrați. Proprietatea se distinge prin valoarea istorică deosebită, datorită păstrării majorității elementelor arhitecturale inițiale: decorațiile fațadei, tâmplăria interioară și exterioară, feroneria balustradelor și balcoanelor, specificul acoperișului etc.
Click pentru fotografii!
În zona Schei, o altă vilă istorică, datând însă din anul 1900, are un preț cerut de 849.000 de euro. Aceasta este amplasată pe un teren de 1.730 de metri pătrați, are o suprafață utilă de 993 de metri pătrați și este compusă din 20 de camere. În anul 1930, conacul a fost dobândit prin moștenire de familie de către ministrul de justitie de la acea vreme, Mihai A. Popovici. Renovat și bine întreținut, imobilul se găsește într-o stare bună de funcționare.
Click pentru fotografii!
Iași:
În zona Copou, o vilă de 584 de metri pătrați utili, cu teren de 1.100 de metri pătrați, este listată pe Imobiliare.ro la un preț de 600.000 de euro. Structurată pe demisol, parter, etaj și pod, construcția a fost realizată în perioada 1995-1997, iar de atunci încoace a fost renovată de două ori. Printre dotările proprietății se numără șemineul de marmură din living, un jacuzzi, o sală de fitness complet utilată, sistem de alarmă, sistem de acces cu video-interfon, grădină complet amenajată etc.
Click pentru fotografii!
În zona Bucium, o vilă cu 12 dormitoare (plus dependințe) are un preț cerut de 450.000 de euro. Finalizată în 2009, construcția este compusă din demisol, parter, etaj și mansardă. Proprietatea se pretează atât pentru o destinație rezidențială, cât și pentru a funcționa ca hotel (cu restaurant).
Click pentru fotografii!
Tot în zona Copou, proprietarul unei vile de 300 de metri pătrați, amplasată pe un teren de 800 de metri pătrați, solicită un preț de 390.000 de euro. Casa a fost finalizată în anul 2008 și are cinci camere (living, birou cu bibliotecă, trei dormitoare), plus alte dependințe; totodată, mansarda este amenajată ca un apartament separat, format din living, dormitor, baie și o mică bucătărie.
Click pentru fotografii!