Fondul de Garantare a primit oferte de la 21 de banci, care au cerut cumulat garantii de 1,3 miliarde de euro, fata de plafonul alocat de Guvern pentru anul acesta, de 700 de milioane de euro.
Banca Transilvania, unul dintre cei mai mari jucatori pe retail, a cerut sa ii fie alocate garantii de 50 de milioane de euro. Banca percepe o marja de 4 puncte procentuale peste indicatorul Euribor, respectiv maximul persmis de Guvern. Dobanda ajunge astfel la 5,09% pe an. La creditele in lei, banca are marja zero peste indicatorul Robor, insa percepe un comision lunar de 0,2% din sold.
Bancpost a cerut un plafon de 30 de milioane de euro pentru faza a doua a programului si merge pe aceeasi structura de costuri ca anul trecut, aplicand marjele maxime permise.
Alpha Bank a solicitat garantii de 85 mil. euro si a ales de asemenea sa pastreze costurile din etapa precedenta a programului.
Italienii de la Intesa Sanpaolo, percep marje de 3,97% la euro si 2,47% la lei, fiind neschimbate fata de anul trecut. Banca a cerut garantii de 25 de milioane de euro.
BCR, cea mai mare banca locala dupa active, a cerut din nou si cel mai mare plafon de garantii in cadrul programului, de 400 de milioane de euro.
Articol preluat de pe bloombiz.ro