Criza apartamentelor de închiriat: vezi prețurile la Târgul de Chirii!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 27 August 2015, Ultima actualizare: 31 August 2015

Pe fondul cererii crescute, o locuință bună își poate găsi clienți și în câteva ore.

Imobiliare.ro a lansat astăzi Târgul de Chirii, eveniment derulat exclusiv online în perioada 27 august–30 septembrie (ce poate fi vizitat aici). Prețurile pornesc de la 125 de euro pe lună pentru o garsonieră în Brașov, de la 150 de euro lunar pentru un apartament cu două camere din București și de la 180 de euro pe lună pentru un apartament cu trei camere din Timișoara. Oferta târgului cuprinde, în momentul lansării, peste 12.000 de garsoniere și apartamente cu două, respectiv trei camere scoase la închiriat în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Timișoara şi Iași. În plus, studenții pot selecta proprietăți în funcție de distanța față de universitate.

http://www.dreamstime.com/stock-images-image37687784

 

„Pe segmentul chiriilor asistăm la o criză de oferte, în condițiile unei supracereri venită din prăbușirea vânzărilor în perioada de criză. La aceasta se adaugă, în septembrie, zeci de mii de studenți care nu au acces la locurile din cămine. În această perioadă, în cursul unei săptămâni, apar mai puțin de 4.000 de apartamente de închiriat cumulat în cele mai mari cinci orașe din țară, mult sub cerere. Studenții, dar și ceilalți chiriași sunt într-o cursă contracronometru, un apartament cu un preț bun putând fi închiriat și în câteva ore. În Târgul de Chirii, ne-am propus să aducem în același loc toată oferta disponibilă în piață.”

Adrian Erimescu, director general Imobiliare.ro

 

Imobiliare.ro prezintă o selecție a celor mai accesibile oferte de închiriat în principalele centre universitare ale țării:

Citește și: Studenții își caută casă: cum arată oferta de chirii în marile centre universitare

București:
În zona Basarabia, o garsonieră nemobilată are un preț cerut de 150 de euro pe lună – aceasta dispune de o suprafață de 35 de metri pătrați utili și este situată la ultimul etaj al unui bloc cu opt nivele, construit în anul 1991. Proprietarul unei garsoniere complet mobilate și utilate din zona Rahova–Mărgeanului solicită suma de 180 de euro pe lună; situată la etajul patru din opt al unui bloc din 1984, locuința are 40 de metri pătrați utili.

În zona Cora Pantelimon, un apartament bicameral este disponibil spre închiriere, nemobilat, în schimbul a 150 de euro pe lună; amplasat la etajul opt din zece al unui bloc din 1978, acesta are o suprafață de 50 de metri pătrați utili. În zona Titan–1 Decembrie 1918, o locuință similară ca suprafață și etaj, dar mobilată și utilată, are o valoare de listare de 200 de euro pe lună.

Tot de la 200 de euro pe lună pornesc prețurile pe segmentul apartamentelor cu trei camere. Cu atât poate fi închiriată, în zona Pantelimon, o unitate locativă de 60 de metri pătrați utili, nemobilată, situată la etajul șapte din zece al unui bloc construit înainte de 1990. În Vitan, o locuință de 55 de metri pătrați utili, situată la parterul unui bloc cu patru etaje, are un preț cerut de 230 de euro pe lună; construită în 1975, aceasta este complet mobilată și utilată.

Timișoara:
În zona Complex Studențesc, o garsonieră la casă, mobilată și utilată, poate fi închiriată cu 150 de euro pe lună; locuința are 45 de metri pătrați utili, bucătărie și baie proprii și beneficiază de acces la o curte comună.

În zona centrală a orașului, în apropiere de Piața Operei, o locuință bicamerală de 42 de metri pătrați utili este listată pe Imobiliare.ro la un preț de 200 de euro pe lună; aceasta este complet mobilată și utilată și face parte dintr-o clădire istorică.

În zona Mircea Cel Bătrân–Cetății, proprietarul unui apartament cu trei camere, construit în 1980, solicită circa 180 de euro pe lună (echivalentul a 800 de RON pe lună); amplasată la etajul patru din patru, locuința este mobilată și are o suprafață utilă de 64 de metri pătrați.

Brașov:
În orașul de la poalele Tâmpei, zona Uzina 2, o garsonieră nemobilată, cu centrală proprie, poate fi închiriată cu 125 de euro pe lună; aceasta este situată la parterul unui bloc cu patru etaje și are o suprafață de 24 de metri pătrați utili.

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, pretențiile proprietarilor încep de 170-180 de euro pe lună. Acesta din urmă este prețul cerut pentru o locuință de 49 de metri pătrați utili din zona Astra, situată la etajul doi din patru al unui bloc vechi.

În zona Blumana, un apartament cu trei camere, la casă, poate fi închiriat cu 200 de euro pe lună, pentru o suprafață de 45 de metri pătrați utili. Cu doar 20 de euro mai mult, chiriașii pot opta însă pentru o locuință nou-construită din cadrul ansamblului rezidențial Avantgarden 3 – aceasta este nemobilată și dispune de 70 de metri pătrați utili.

Cluj-Napoca:
În cartierul Mărăști, o locuință monocamerală, situată la etajul unu din patru, este disponibilă spre închiriere cu 150 de euro pe lună; aceasta are 21 de metri pătrați utili și este complet mobilată și utilată.

În zona Baciu, un apartament cu două camere, nemobilat, are un preț cerut de 200 de euro pe lună; locuința dispune de o suprafață utilă de 51 de metri pătrați utili și este amplasată la etajul al doilea din patru al unui bloc finalizat în 2008.

În zona Grigorescu, proprietarul unui apartament cu trei camere, de 70 de metri pătrați utili, solicită 250 de euro pe lună; amplasat la etajul unu din zece, imobilul este mobilat și utilat.

Iași:
În zona Nicolina, o garsonieră nemobilată poate fi închiriată cu 130 de euro pe lună; amplasată la etajul doi din patru, unitatea locativă are 24 de metri pătrați utili.

În zona Gară, un apartament cu două camere, mobilat și utilat, are un preț cerut de 150 de euro pe lună. Cu o suprafață de 60 de metri pătrați utili, acesta este situat la parterul unui bloc cu patru etaje.

În zona Bucium, un apartament nou, cu trei camere, este disponibil spre închiriere cu 200 de euro pe lună. Locuința se află la etajul doi (din patru), este decomandată și are o suprafață utilă de 65 de metri pătrați.

Părerile cititorilor
1 părere
  • Mihai

    Da, este o adevarata criza a apartamentelor, mai ales in Bucuresti, unde vin multi oameni din provincie.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum convingi proprietarul să te aleagă chiriaș pentru locuința lui, dacă ai animale de companie? Strategii propuse de un expert în imobiliare – VIDEO

Să găsești o locuință bună la un preț avantajos, într-unul dintre marile orașe din țară, pe parcursul sezonului de foc al închirierilor poate să pară o luptă pierdută, mai...

citește mai departe
Ce trebuie să știi despre viza de flotant. Acte necesare și alte informații utile

Te-ai mutat într-o locuință închiriată, în gazdă sau la cămin, iar acum ai nevoie de o viză de flotant? Iată cum o poți obține.  Viza de flotant este un...

citește mai departe
Ce verifici la vizionare? Recomandările expertului când vrei să închiriezi o locuință

Ai căutat o locuință online, ai găsit câteva opțiuni care par să ofere toate lucrurile pe care ți le dorești și acum te pregătești de vizionare. Am discutat cu...

citește mai departe
Cum cerni anunțurile de închiriere pentru a-ți găsi locuința perfectă? Sfatul expertului în imobiliare

Ai pornit în goana după chirie și acum ai ajuns în etapa în care cauți printre numeroasele anunțuri publicate online cu proprietăți de închiriat în speranța că vei găsi...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în Timișoara

Poate nu este momentul potrivit pentru tine să cumperi o locuință, așa că ai intrat în goana după chirie. Stai fără griji. Îți punem la dispoziție cele mai noi oferte...

citește mai departe