Cel mai mare declin a fost înregistrat pe segmentul clădirilor rezidenţiale.
Pe tot parcursul anului trecut, sectorul construcţiilor s-a înscris pe un trend descendent. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), până la sfârşitul lunii noiembrie 2010, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, s-a redus cu 15,%. În topul celor mai mari scăderi se situează clădirile rezidenţiale, cu un minus de 36,9%, în vreme ce construcţiile nerezidenţiale şi cele inginereşti au înregistrat un declin de 17,3% şi, respectiv, 3,4%. Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au cunoscut o scădere de 21,1%, iar cele de reparaţii capitale o reducere de 8,6%. Pe de altă parte, volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente a crescut cu 2,5%.
În noiembrie, doar construcţiile inginereşti au fost pe minus
Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, în noiembrie 2010 volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut cu 17,1%. La clădirile rezidenţiale, declinul a fost de 35,4%, în vreme ce construcţiile inginereşti şi cele nerezidenţiale au înregistrat un minus de 12,9% şi, respectiv, 12,5%. Pe elemente de structură, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au redus cu 20,%, lucrările de construcţii noi cu 17,8%, iar lucrările de reparaţii capitale cu 7,1%.
Faţă de luna precedentă, în noiembrie 2010 volumul lucrărilor de construcţii s-a diminuat cu 2,8%. Pe un trend descendent s-au situat doar construcţiile inginereşti, cu un declin de 14%. La clădirile rezidenţiale şi cele nerezidenţiale însă, s-au înregistrat creşteri de 12% şi, respectiv, 21,1%. Pe elemente de structură, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 22,2%. Lucrările de reparaţii capitale şi cele de construcţii noi au crescut însă cu 14,3%, respectiv cu 3,9%.
imobiliare ploiesti
In Ploiesti scaderea a fost mai mare decat cea mentionata.Practic nu exista decat 2 proiecte noi.