Construcția a fost proiectată de un arhitect belgian, împreună cu biroul de arhitectură autohton Alter Ego.
Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să locuiești în mijlocul naturii, departe de agitația orașului? Dincolo de vis, poate că te gândești că asta ar implica o serie de inconveniente practice. Listată pe Imobiliare.ro (aici găsești mai multe detalii despre ofertă), proprietatea din imagini demonstrează însă că o asemenea alegere nu presupune în mod automat renunțarea la confortul vieții moderne – chiar dimpotrivă.
Amplasată în nordul Capitalei, în comuna Afumați, vila a fost construită chiar la marginea pădurii Golașei (parte din Codrii Vlăsiei); locuința are 10 camere (plus două bucătării și opt băi) și 960 de metri pătrați utili. Suprafața totală a terenului aferent este de 4.570 de metri pătrați (din care circa 3.600 de metri pătrați liber), iar prețul solicitat de vânzător este de 890.000 de euro.
Proiectată de un arhitect belgian, împreună cu biroul de arhitectură autohton Alter Ego, construcția a fost realizată în perioada iulie 2010-aprilie 2011. „Au gândit casa doar pe parter, iar la etaj e doar biroul (de 150 de metri pătrați), înconjurat de terase (cu un total de peste 690 de metri pătrați n.red.)”, spune Florin Lungu, broker/owner al Gavriliu Imobiliare (agenția care se ocupă în exclusivitate de promovarea proprietății).
Locuința este compusă din șase zone cu funcționalități distincte: o zonă de zi, una de lucru, una matrimonială și una a copiilor; în plus, un spațiu dedicat personalului și altul musafirilor sunt conectate printr-o pasarelă de corpul principal al casei. Dormitorul matrimonial este dotat cu dressing-room și sală de baie, cumulând 150 de metri pătrați. Zona de zi cuprinde, pe lângă living și bucătărie (cea din urmă cu o suprafață de peste 70 de metri pătrați), și un mini-cinema.
Potrivit lui Florin Lungu, atunci când actualii proprietari au ridicat vila, au încercat s-o ducă cât mai mult spre zona construcțiilor „verzi”. De aceea, casa este orientată spre sud, geamurile sunt tratate împotriva razelor UV, iar izolarea termică este dată atât de termosistemul aplicat la exterior, cât și de zona verde (pădurea de stejar, ulmi siberieni plantați pentru umbră, arbori de mătase etc.). Așa se explică faptul că locuința nu are nevoie de aparate de aer condiționat, iar acestea nu figurează pe lista de dotări. Pe de altă parte, încălzirea se face pe bază de biomasă, iar profilul ecologic al locuinței este completat de o turbină eoliană de 5 KW.