Reprezentantii City Mall sustin ca proprietarul centrului comercial, fondul australian de investitii APN/UKA, nu vrea sa vanda cladirea, aratand ca aceasta nu constituie “un activ potrivit vanzarii”.
“Fondul de investitii APN revizuieste in mod constant portofoliul detinut pentru identificarea acelor active care au un bun potential de vanzare.
In cadrul raportului semestrial oferit recent, APN a listat toate activele si potentialul de vanzare al acestora si confirma pe acesta cale faptul ca City Mall, datorita unor cumuli de factori, nu constituie un activ potrivit vanzarii si nu a fost listat spre vanzare”, se arata intr-un comunicat al City Mall citat de Mediafax.
In raportul financiar publicat miercuri, fondul de investitii include o lista cu 13 active, sub titlul “Programul de vanzare a activelor” (Asset sales programme), in care prezinta strategia sau stadiul fiecarui proiect.
Printre acestea se regaseste si City Mall.
“Nu am primit nicio oferta materiala care sa se incadreze intr-o limita rezonabila de pret“, se arata in raportul respectiv, cu trimitere la centrul din Bucuresti.
Centrul a fost evaluat in decembrie la 32,9 milioane de euro, reprezentand o treime din suma platita pentru achizitia centrului comercial care a generat anul trecut venituri din chirii in scadere cu peste 50% fata de 2008.
“City Mall beneficiaza de sprijinul neconditionat al fondului de investitii APN si echipei manageriale a acestuia.
In acesta perioada am inceput un nou proiect de rebranding si repozitionare care sa asigure o exploatare a oportunitatilor actuale si viitoare a pietei locale de profil si mentinerea traficului de vizitatori in contextul trendului decrescator din piata”, sustin reprezentantii centrului comercial.
APN/UKA European Retail Trust este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.
Fondul australian a preluat la sfarsitul anului 2006 centrul comercial de la firma Victoria Holding, detinuta de un grup de investitori britanici, pentru 103,5 milioane de euro.
La randul sau, grupul de investitori achizitionase mall-ul cu mai putin de un an inainte, pentru 46 milioane de euro, de la dezvoltatorul proiectului, Jaguar Development, controlat de oameni de afaceri greci si israelieni.
APN/UKA European Retail Trust a incasat anul trecut, din inchirierea centrului, circa 3,5 milioane de euro, mai putin cu 53% decat in 2008, iar valoarea imobilului s-a redus din luna iunie a anului trecut, cand era evaluat la 51,6 milioane de euro, cu 36%.
Scaderea veniturilor este explicata de reprezentantii fondului de investitii prin cresterea spatiilor libere si prin concesiile acordate la inchiriere, dar si prin amplificarea concurentei pe piata romaneasca.
Potrivit raportului, gradul de ocupare al City Mall era de peste 90% in decembrie 2008 si a scazut la sub 80% un an mai tarziu.
Complexul are o suprafata totala de 38.000 de metri patrati, dintre care 19.000 mp reprezinta spatii inchiriabile, si a fost deschis in urma cu patru ani, in urma unei investitii de 35 milioane de euro.
Articol preluat de pe bloombiz.ro