În câteva zone din Capitală, oferta de apartamente noi a ajuns să fie aproape inexistentă, iar acest lucru a generat o competiție acerbă în rândul cumpărătorilor, dar și o creștere semnificativă a prețurilor.
În zona care pornește de la Piața Victoriei și a ajunge până la Piața Universității, cumpărătorii au avut la dispoziție, în primul semestru, cu 96% mai puține locuințe noi decât în perioada similară a anului trecut.
În același timp, prețul mediu solicitat pentru acestea s-a majorat de la aproape 2.100 la 2.881 euro/mp util, aceasta devenind a treia cea mai scumpă zonă din București, după Herăstrău-Nordului și Dacia-Eminescu. În ciuda scumpirilor, aceasta a fost cea mai atractivă zonă din Capitală la începutul anului, cu 25 de potențiali cumpărători pentru fiecare apartament nou listat la vânzare.
Zona învecinată, Dacia-Eminescu, a înregistrat a doua cea mai abruptă scădere a ofertei de locuințe noi din București, de 88% în cinci ani. Chiar dacă aici prețul mediu a depășit 3.000 de euro/mp după o creștere cu 36% față de semestrul I 2019, apartamentele noi apar atât de rar în piață încât atunci când sunt disponibile fiecare dintre ele atrage 23 de potențiali cumpărători.
Prețurile mari nu par să-i sperie pe cumpărători. Chiar și în cea mai scumpă zonă din Capitală, Herăstrău-Șoseaua Nordului, unde prețul mediu solicitat ajunge la 3.095 euro/mp util, nouă potențiali cumpărători intră în competiție pentru fiecare apartament nou scos la vânzare.
Citește și:
Berceni, cartierul campion la apartamente noi din București. Cât plătesc cumpărătorii?
Militari, de la boom imobiliar la ofertă în scădere. Ce se întâmplă în Titan?
Stefan
Vreau sa cumpar Apt. aptoape de gura de Metrou: titan, N. Grigorescu, 1Dec.1918,