Ce vor cumpărătorii de azi: 6 atuuri pe care le poți folosi în negociere

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei, Ştiri imobiliare, Proprietari
Publicat pe: 4 Septembrie 2013, Ultima actualizare: 06 Septembrie 2013

Un vânzător iscusit va ști să evidențieze punctele forte ale „produsului”, ca răspuns la nevoile clientului.

Odată găsit un cumpărător serios interesat de locuința pe care o ai la vânzare, urmează negocierea. Pentru a obține un preț cât mai bun, trebuie să fii conștient de atuurile (reale) ale proprietății tale, pentru ca apoi să le pui cât mai bine în valoare în fața clientului. Dacă abilitățile în negociere nu se numără printre punctele tale forte, poți apela la ajutorul unui profesionist în acest domeniu.

Citește și: Vrei să vinzi? 6 lucruri pe care un agent imobiliar profesionist le poate face pentru tine

Imobiliare.ro îți prezintă o listă de avantaje care, dacă locuința ta le oferă, pot fi folosite cu încredere în discuțiile cu potențialii cumpărători:

primacasa31. Localizarea favorabilă:
După preț, amplasamentul este următorul criteriu ca importanță în luarea deciziei de cumpărare a unei locuințe. Asta mai ales în zona Capitalei, unde distanțele ce trebuie parcurse zilnic către și dinspre locul de muncă, școală, grădiniță etc. sunt sensibil mai mari decât în alte orașe, iar traficul intens nu face lucrurile mai ușoare. De aceea, accesul facil la mijloacele de transport în comun – în special la o linie de metrou – reprezintă un avantaj ce poate fi exploatat din plin în negocierea cu potențialul cumpărător, indiferent dacă acesta are sau nu mașină. De asemenea, mai ales pentru familiile cu unul sau mai mulți copii, apropierea de un parc poate fi un beneficiu considerabil. Deloc de neglijat este și accesul facil către zone comerciale importante, precum centre comerciale, magazine, piețe etc.

2. Anul construcției:
Printre cele mai importante aspecte luate în considerare de cei care vor să-și achiziționeze o locuință se numără și anul construcției. Chiar dacă majoritatea cumpărătorilor – prin Prima Casă, de exemplu – aleg apartamente vechi în detrimentul unora noi, asta nu înseamnă că pentru ei nu contează vechimea locuinței pe care o cumpără. De regulă, aceștia caută apartamente vechi, dar „mai noi” – adică în blocuri construite după cutremurul din 1977, pe care le consideră mai sigure și mai solide. Dacă locuința ta se înscrie în această categorie, poți miza cu încredere pe acest avantaj.

3. Performanța energetică superioară:
Spre deosebire de primele două criterii de achiziție analizate, performanța energetică a unei locuințe nu se numără printre avantajele căutate în mod expres de către masa cumpărătorilor. Mai degrabă, acesta este un aspect ce începe să capete importanța cuvenită abia după încheierea tranzacției, când cheltuielile cu întreținerea încep să „subțieze” buzunarul proaspătului proprietar. În calitate de vânzător însă, nimic nu te împiedică să scoți în evidență avantajele oferite de o proprietate ce se încadrează într-o clasă energetică superioară. Certificatul energetic nu trebuie să fie doar una dintre multele „hârțoage” cerute de birocrația încheierii unei tranzacții, ci poate fi un veritabil instrument de negociere – în special pentru unitățile locative noi sau din blocurile vechi reabilitate termic.

Citește și: Din 20 iulie, nicio tranzacție fără certificat energetic! Ce trebuie să știi ca să obții acest document

4. Are centrală proprie:
Faptul că un apartament este debranșat de la rețeaua centralizată de încălzire, fiind dotat cu centrală proprie, reprezintă un avantaj binevenit pentru mulți cumpărători. Acesta oferă garanția unui consum redus și controlat de agent termic, în special în timpul sezonului rece, evitând astfel „coșmarul” cheltuielilor astronomice cu întreținerea. Îți poți însoți „pledoaria” cu actele doveditoare – facturile la gaz.

5. Investițiile făcute în locuință:
Achiziția unei case este, în mare parte, o decizie emoțională – astfel încât nu sunt foarte mulți cumpărători dispuși să „bată palma” pentru o proprietate aflată într-o stare deplorabilă, în ideea că vor face ei înșiși investițiile necesare ulterior. Pentru majoritatea clienților, investițiile (semnificative) făcute în casa pe care vrei s-o vinzi pot reprezenta un plus important. De aceea, atunci când este cazul, nu te sfii să scoți în evidență aspecte precum lucrările de renovare derulate recent, instalarea de aparate de aer condiționat, un balcon închis, înlocuirea instalațiilor sanitare sau electrice etc.

6. Disponibilitatea locurilor de parcare:
În Capitală, problema locurilor de parcare este una cât se poate de reală pentru posesorii de mașini. Dacă locuința pe care vrei să o vinzi este situată într-o zonă cu spații largi, ce pot fi folosite în acest scop, nu uita să menționezi asta în timpul negocierilor. Pe termen lung, acesta poate fi un avantaj chiar și pentru un cumpărător care nu are momentan mașină, dar ia în calcul varianta de a-și achiziționa una în viitor.

Părerile cititorilor
4 păreri
  • STEFANO

    Buna ziua,va multumesc pt ca existati si va rog sa continuati cu asemenea idei Geniale,sa traiti si sa va dea Iahve tot ce va doriti

  • trica dorina

    In momentul in care voi vinde casa o sa fiu super fericita si voi da nota 10 acestui sait! Pana atunci binisor!

  • florin

    Apreciez mult dezvoltatorii care pot sa vanda in sistem de rate cu avans mic .bravo .

  • nikita

    romania are chirii foarte mari si apartamente f. scumpe an raport cu salarul minim al unui cetatean de rand ! ce sa mai vorbim de clasa energetica… ! doar la apartamentele noi care se construiesc. am venit de afara cu gand sa-mi achizizionez o locuinta ! dar e o greseala sa-mi risipesc banii aici … nu are sens ! mai bine traiesc antr-o tara civilizata , curata si cu o casa cum o doresc . diferenta la pret nu e asa mare dupa cum am vazut !

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
1 din 3 chiriași renunță la contract pentru un preț mai bun. Câți bani vor românii să dea pe chirie? – SONDAJE+GRAFICE

Imobiliare.ro a derulat pe parcursul lunii august două sondaje de opinie pentru a afla ce cred cu adevărat românii despre procesul de închiriere. Primul dintre acestea a fost dedicat...

citește mai departe
Uzucapiunea: cum poți deveni proprietar fără act

Posesia unui teren sau a unei locuințe fără acte pentru o durată de timp prevăzută de lege se poate transforma într-o stare de drept, prin uzucapiune. În termeni simpli,...

citește mai departe
Tot ce trebuie să știi când intri în goana după chirie în Timișoara

Poate nu este momentul potrivit pentru tine să cumperi o locuință, așa că ai intrat în goana după chirie. Stai fără griji. Îți punem la dispoziție cele mai noi oferte...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe