Ce casă îţi permiţi cu un buget de până la 40.000 de euro

scris de Adriana Lefter in categoria Prima Casă, Credite, Ştirea zilei
Publicat pe: 28 Septembrie 2012, Ultima actualizare: 01 Iulie 2020

Deşi pragul de 60.000 de euro continuă să reprezinte un etalon pentru piaţa rezidenţială, o bună parte dintre cumpărători nu dispun de o asemenea sumă.

În ultimii mai bine de trei ani, programul Prima Casă a fost o adevărată supapă de supravieţuire pentru piaţa rezidenţială. Interesant este că, deşi majoritatea vânzătorilor de locuinţe folosesc pragul de 60.000 de euro impus de acest program ca etalon pentru a-şi poziţiona ofertele în piaţă, o bună parte dintre cumpărători au la dipoziţie bugete uneori sensibil mai mici decât atât. Astfel, potrivit datelor Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), garanţia medie acordată pe parcursul funcţionării acestui program s-a situat la circa 39.000 de euro.

O treime din căutări, pentru locuinţele ieftine
Chiar dacă la această sumă se adaugă şi avansul de care dispun cumpărătorii (ceea ce ar duce la o valoare totală de achiziţie de 41.000-43.000 de euro), o analiză a căutărilor de pe www.imobiliare.ro indică un interes crescut pentru proprietăţile rezidenţiale mai ieftine de 60.000 de euro. Potrivit datelor furnizate de Analize Imobiliare, în lunile de vară aproximativ o treime (33-35%) din căutările pe segmentul de apartamente din Bucureşti-Ilfov au vizat ofertele cu un preţ afişat de până la 40.000 de euro. În ceea ce priveşte cele mai populare categorii de locuinţe, 45-46% dintre vizitatori au fost interesaţi de cele cu două camere, pe locul al doilea situându-se ofertele cu trei camere, cu o pondere de circa 30%, în vreme ce garsonierele au atras interesul a 12-13% de potenţiali cumpărători.

Garsonierele, cele mai numeroase pe segmentul low-cost
În ceea ce priveşte structura ofertei pe zona Bucureşti-Ilfov, 8,8% dintre anunţuri se încadrează în prezent în pragul de 40.000 de euro. În Capitală, pe de altă parte, 8,6% din totalul anunţurilor se încadrează în această marjă de preţ. În mod evident, cele mai numeroase la acest capitol sunt garsonierele, 58% din totalul apartamentelor monocamerale având un preţ cerut de până la 40.000 de euro. Din ofertele de apartamente cu două camere, pe de altă parte, doar 6,17% se pliază pe această marjă de preţ.

Ce opţiuni ai:
www.imobiliare.ro prezintă, în cele de mai jos, o listă de oferte pentru cei care dispun de bugete mai mici de 40.000 de euro:

O garsonieră confort 3, cu o suprafaţă de 18 metri pătraţi, amplasată într-un bloc vechi cu patru etaje din cartierul Berceni, poate fi achiziţionată cu 13.500 de euro. (Click pentru a vizualiza oferta.)
În cartierul Drumul Taberei, o garsonieră confort 2, cu o suprafaţă utilă de 21 de metri pătraţi, costă 22.000 de euro. Proprietatea este situată la etajul cinci din nouă al unui bloc construit în 1979. (Aici găseşti mai multe detalii.)
Un apartament nou cu o cameră, cu o suprafaţă de 37 de metri pătraţi, poate fi achiziţionat cu 25.000 de euro în cadrul unui complex rezidenţial din zona Crângaşi-Giuleşti. (Vezi anunţul integral.)

Şi pe segmentul locuinţelor cu două camere există opţiuni de achiziţie pentru cei cu bugete reduse. Un apartament confort 2, cu o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, situat în zona Luică-Berceni, la etajul zece din zece, are un preţ cerut de aproape 28.000 de euro. (Click pentru alte informaţii.)
Cu o suprafaţă ceva mai mare, la un preţ mai mic de 40.000 de euro, pot fi găsite şi locuinţe de tip duplex, construite la mansarda unor blocuri vechi. Spre exemplu, un apartament de 48 de metri pătraţi din zona 1 decembrie 1918 are un preţ cerut de 32.000 de euro. (Aici găseşti detalii.)
În Drumul Taberei, un apartament confort 1, cu o suprafaţă de 53 de metri pătraţi, este scos la vânzare la un preţ de 37.000 de euro. Locuinţa este amplasată la ultimul etaj al unui bloc cu opt nivele construit în 1965. (Vezi oferta în detaliu.)

Părerile cititorilor
1 părere
  • Nitu Ionut

    dezvoltatori care dadeau case in rate mai exista???

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
Românii, cei mai rapizi dintre europeni la achiziția unei locuințe: se hotărăsc în cel mult 3 luni. Cât de mult „cântărește” factorul preț și la cât ajunge marja de negociere

Dorința de a fi proprietari rămâne puternică pe piața locală, în vreme ce chiria este privită, de regulă, ca o soluție temporară – sau chiar de ultimă instanță. În...

citește mai departe
Impact: apartamentele finalizate în Greenfield Băneasa vor fi 100% contractate până la sfârșitul lui 2020

În momentul de față, ansamblul rezidențial numără peste 2.500 de unități locative finalizate, iar dezvoltarea sa este programată să dureze până în 2028. Compania autohtonă Impact Developer & Contractor...

citește mai departe
Zona din Costa del Sol unde dețin proprietăți George Clooney și Novak Djokovic, accesibilă și pentru români! Cât costă aici locuințele

Datorită climatului blând, regiunea este atractivă pentru turiști tot timpul anului, iar cele 80 de terenuri de golf existente aici reprezintă un avantaj suplimentar. La cea mai recentă ediție...

citește mai departe
Apartament exclusivist, cu multiple opțiuni de relaxare în aer liber: parc, piscine, terase, spații verzi și loc de joacă pentru copii. Pretabil și ca investiție! (P)

Visezi la o locuință elegantă și spațioasă, amplasată într-o zonă exclusivistă a Capitalei? Beneficiind de dotări și finisaje de lux, această proprietate îți oferă, în plus, avantajul unor oportunități...

citește mai departe