Ce baterie preferi?

scris de SOS Salvaţi-mi Casa! in categoria Home & Deco
Publicat pe: 20 Aprilie 2010, Ultima actualizare: 20 Aprilie 2010

Instalarea unei baterii nu este o activitate complicata. De fapt, exista nenumarate posibilitati de luat in considerare atunci cand vine vorba despre acest subiect. Exista o varietate de modele, facilitati, modalitati de instalare; producatorii asigurandu-se ca utilizatorii se vor bucura de calitate si confort. Cu totii stim ca o baterie ocupa spatiu. Asta inseamna ca nu poti aseza alte lucruri precum sapunul, buretele, etc, pe chiuveta sau cada, atunci cand bateria este montata pe acestea. O caracteristica de luat in considerare la o baterie este de gradul de dificultate in a o curata. Problema nu se limiteaza doar la bateria in sine, ci si la spatiu din jurul acesteia, care daca nu este ingrijit cum se cuvine pot apare probleme cu ciuperci, impuritati si se poate ingalbeni.

Exista doua tipuri de baterii pe care le poti instala in functie de spatiul disponibil:

Bateriile de perete
Aceste baterii sunt asezate pe perete, conexiunea la tevile de apa facandu-se prin perete. Acest lucru presupune spargerea peretelui, pentru a ascunde reteaua si pentru a realiza conexiunea. Daca nu doresti sa spargi peretele, tevile vor veni pe langa acesta, insa din punct de vedere estetic, va lasa de dorit. Bateriile de perete trebuie instalate abia dupa ce te asiguri ca nu exista scurgeri ale tevilor de apa. Este greu sa repari orice scurgere, din moment ce reparatia poate fi realizata doar spargand peretele.

Desi cele enumerate par a fi motive care sa te determine sa nu alegi o asemenea baterie, este bine de stiut ca exista si beneficii. In primul rand, acestea economisesc spatiu. Un alt aspect important de luat in considerare este instalarea lor in bucatarie. Aceste baterii sunt cu adevarat versatile, iar utilizarea lor intr-o asemenea incapere iti permite sa te bucuri la maximum de aceasta caracteristica. De asemenea, murdaria si impuritatile nu reprezinta o problema cu bateriile de perete, deoarece apa curge la distanta de bateria in sine.

In baie sunt foarte utile deoarece permit depozitarea difertelor obiecte specifice: ulei, sampon, sapun, burete, pe marginea cazii sau a chiuvetei, deci poti utiliza spatiul intr-un mod cat mai eficient.

Bateriile montate pe cada/chiuveta
Aceste baterii sunt mai conventionale si mai usor de instalat, spre deosebire de cele de perete. Aici, tevile pot veni de sub chiuveta sau cada pe care este instalata bateria. De asemenea, sunt usor de montat iar in cazul reparatiilor lucrurile decurg foarte usor. Nici rezolvarea problemelor cu scurgerile nu reprezinta o corvoada.

Desi acestea sunt mai usor de instalat si reparat, au si unele dezavantaje. In primul rand, vei observa ca „mananca” din spatiul unde sunt instalate. O alta problema se refera la acumurarea apei, impuritatilor si murdariei, indiferent de unde sunt plasate. Astfel, atunci cand cureti o asmenea baterie trebuie sa stii ca vei depune efort suplimentar pentru a te asigura ca spatiul este curat „luna”. Versatilitata acestor baterii este limitata atunci cand vine vorba despre intrebuintarea lor in bucatarii.

Desigur, exista si baterii cu design potrivit pentru aceasta incapere, insa, vei descoperi ca o baterie de perete este mult mai potrivita unui spatiu atat de aglomerat.

Fiecare dintre aceste tipuri de baterii are atat beneficii cat si dezavantaje, decizia apartinandu-ti, in functie de necesitatile si exigentele tale!

Mai multe informaţii poţi găsi pe soscasa.ro

Părerile cititorilor
2 păreri
  • Cristi

    Cred ca am vazut asa ceva la Metro

  • andrei

    sunt destul de practic si prin urmare aceste informatii utile dealtfel, nu sunt o noutate pentru mine. foarte interesant modelul de baterie din fotografie. as vrea sa cumpar una la fel, dar nu am gasit in comert asa ceva. unde credeti ca ar trebui sa incerc? multumesc..

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe