Investitia initiala intr-o casa ecologica se amortizeaza in maximum cinci ani, timp in care facturile la utilitati pot fi reduse la zero.
Pentru o casa cu o suprafata de aproximativ 100 de metri patrati, capabila sa-si produca singura energia, costurile materialelor de constructie si ale echipamentelor ecologice pot ajunge si la 45.000 de euro.
Un panou solar pentru obtinerea curentului necesar doar iluminatului in casa poate costa in jur de 800 de euro, sustine Corneliu Iacob, director general la Acqua Service, producător de panouri solare.
Plasmele de caldura, care arata exact ca niste televizoare, si care pot fi instalate in orice locatie, incalzesc locuinta, si reduc costurile cu pana la 50%.
“Plasma nu usuca aerul si nu antreneaza praful din incapere (deoarece nu pune aerul in circulatie), previne aparitia mucegaiului si a igrasiei si mentine umiditatea aerului la valori optime si constante. Aceste plasme costa intre 300 si 500 de euro”, a explicat Nataly Negrea, director de vanzari la firma producatoare.
Articol preluat de pe bloombiz.ro