In marile orase din tara, locuintele construite inainte de 1989 se vand mai bine, chiar daca au preturi semnificativ mai mari. Dezvoltatorii sunt nevoiti sa vanda repede, pentru a-si plati creditele din 2008, astfel ca proprietarii de locuinte “comuniste” isi permit inca sa tina la pret.
In general, preturile pe segmentul de apartamente vechi au stagnat sau au scazut in ultima luna. La fel si cele ale locuintelor noi, domeniu in care dezvoltatorii au ajuns sa ceara, in orase precum Arad sau Baia Mare, preturi de doar 400-500 de euro pe metru patrat.
In sase mari orase din tara (Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Oradea, Timisoara), pretul pe metru patrat pe segmentul vechi depaseste 900 de euro. Campion in acest domeniu este Clujul, oras in care pretul atinge si 1.132 de euro pe metru patrat, in timp ce in segmentul nou nivelul nu depaseste 1.000 de euro.
“Ansamblurile rezidentiale noi au fost construite mai mult spre periferie. In aceste zone, infrastuctura este deficitara si accesul la facilitati sociale – magazine, scoli, transport in comun – este limitat“, explica Radu Craciun, consultant in cadrul companiei Fix Up Marketing din Cluj.
Articol preluat de pe bloombiz.ro