Casele viitorului sunt prietenoase cu mediul, nu au pierderi de căldură și au un sistem de încălzire ce folosește resurse regenerabile, cum ar fi temperatura pământului.
Bucură-te de confortul unei case moderne și în pas cu progresul tehnologic alegând o casă verde! Costurile mai mici la întreținere sunt un atu: în funcție de dotările inginerești, cheltuielile lunare ar putea fi și cu 90% mai mici comparativ cu o locuință tradițională.
Așa cum au prezentat și cei de la știrile ProTv, casele din ansamblul rezidențial EcoVillas (foto) au o factură lunară la încălzire de aproximativ 13-15 euro, iar acest lucru va reduce rata bancară cu până la 30%. De exemplu, cei care cumpără o casă verde vor avea costuri la întreținere reduse cu aproape 90%, ceea ce înseamnă o economie de aproape 100 de euro; astfel, dacă avem în vedere un credit pe o perioadă de 30 de ani, rezultă că 30% din suma totală de plată va fi achitată din banii care, pentru o locuință normală, ar fi mers pe întreținere.
Așadar, dacă dorești să uiți de grija facturilor la încălzire, poți cumpăra o casă în ansamblul EcoVillas, din București, pentru suma de 83.700 de euro (+TVA 5%), pentru o suprafață de 128 de metri pătrați. Pe lângă cele prezentate mai sus, vă puteți bucura de grădina proprie și de spațiile de agrement din cadrul complexului.
Cum funcționează sistemul de încălzire geotermic?
Acest sistem folosește căldura pământului ca sursă de încălzire a locuințelor. Ținând cont de faptul că temperatura scoarței terestre este constantă pe toată perioada anului, în interiorul solului se instalează un sistem de țevi cu circuit închis prin care circulă un lichid ce are rolul de a prelua necesarul de temperatură din sol; apoi, cu ajutorul unui condensator (schimbător de căldură), temperatura recuperată din sol este transferată în sistemul de încălzire din pardoseală.
Pentru a fi mai ușor de înțeles, următorul exemplu poate fi util: frigiderul funcționează ca o pompă de căldură în regim de răcire – extrage căldura din interiorul frigiderului și o transferă în aerul din încăperea în care este instalat. Când funcționează pe încălzire, pompa de căldură se comportă exact invers: extrage căldura din pământ și o transferă în interiorul casei.
Dacă am reușit să vă stârnim curiozitatea de a vedea cum funcționează acest sistem, vă așteptăm să vizionați casele din ansamblul EcoVillas, singurul ansamblu de case pasive din București!