Într-o amenajare contemporană, piesele de mobilier sunt „vocea a doua” în conturarea „personalității” unei locuințe.
Te-ai mutat în casă nouă sau visezi doar să dai o „față” nouă celei vechi? Dacă îți plac lucrurile simple, dar… frumoase, apartamentul de mai jos îți poate fi o bună sursă de inspirație:
Prezentat pe Freshome.com, acest proiect de amenajare a fost realizat de designerul Alexandra Fedorova, la cererea unei familii tinere. Situată într-un cartier „verde” al Moscovei, locuința dispune de o suprafață utilă generoasă, de 165 de metri pătrați. Principiile generale aplicate în acest caz pot fi folosite însă cu succes și în cazul unui apartament mai redus ca suprafață – sau, de ce nu, chiar a unei case.
„Construirea” ambientului din imagini pornește de la un punct comun în majoritatea amenajărilor în stil contemporan, anume un fundal desprins din sfera culorilor pământului, prezente aici într-o proporție covârșitoare – nuanțe calde de lemn, maro și gri. Combinația cu alb (la nivelul pereților, dar și al unor piese de mobilier și decorațiuni) conferă luminozitate decorului, sporind avantajul abundenței de lumină naturală; accentele cromatice tari, ce transmit viață și energie, apar în doar două culori (verde și galben) și sunt reduse la câteva detalii decorative (plante, fructe, tapițeria interioară a scaunelor din zona de dining etc.) – departe de a le atenua, prezența sporadică nu face decât să le accentueze.
Ca număr, piesele de mobilier integrate în decor urmează principiul tipic minimalist „less is more” („mai puțin înseamnă mai mult”, n.red.), iar ca design sunt caracterizate de o simplitate geometrică aproape (vezi masa și scaunele din zona de dining). Simțul artistic al privitorului este însă satisfăcut atât prin „jocul texturilor” (de la lemn și marmură la piele și pereți tapetați cu velur), cât și prin cel al formelor. Elemente precum tabloul alb, în relief, din living (sugestie a unei ferestre pe care sunt adunate picături de apă) sau candelabrul de sticlă (ce transmite imaginea unui foc „înghețat”) nu fac decât să completeze trimiterea către natură creată la nivel cromatic sau, și mai concret, prin prezența plantelor sau a șemineului.
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Eleganță și diversitate într-un decor contemporan, ce amintește de natură
IONUT
E FRUMOS SI CREDEM CA NICI PREA SCUMP,DAR SA PUI SUFLET SI PUTIN EFORT,CA DOAR NU PICA DE SUS.ESTE BINE DE STIUT PENTRU CAND MAI CONSTRUIM CATE CEVA.MULTUMESC SI ASTEPT SI ALTE SUGESTII.