Te întrebi care ar fi cea mai ieftină soluție de construcție a unei case? Locuințele realizate din containere de metal, ce au apărut și la noi, sunt un candidat serios în această privință.
Una dintre ofertele inedite prezentate în cadrul ediției de primăvară a Târgului Național Imobiliar (TNI) – desfășurat weekendul acesta la Palatul Parlamentului – a venit din partea companiei autohtone Ocean Modular. Este vorba despre un tip de locuință economică, realizată din unul sau mai multe containere maritime, al cărei preț le concurează serios pe cele tradiționale. „Deși în România acest concept este nou, casele modulare au un viitor promițător, pe piața internațională având un succes răsunător. Locuințele Ocean Modular sunt proiectate și fabricate profesional la prețuri accesibile, începând cu prețul de 11.500 de euro”, explică reprezentanții companiei.
Locuința e gata în mai puțin de 4 luni!
Suprafața utilă a unei locuințe realizate dintr-un singur container maritim este comparabilă cu cea a unei garsoniere de tip confort 1, respectiv aproximativ 30 de metri pătrați. Spațiul poate fi compartimentat în mod variat, în funcție de preferințele și nevoile clientului. Timpul necesar construcției este semnificativ redus față de varianta tradițională, ajungând undeva între 2,5 și 3,7 luni – 30-45 de zile pentru proiectare și obținerea avizelor/autorizațiilor, 5-7 zile pentru turnarea fundației, 10-15 zile pentru productia și montajul structurii metalice și 30-45 de zile pentru finalizarea construcției la cheie.
Amenajare de designer: vezi cum arată o casă din containere din China!
Gamă largă de utilizări
Pentru realizarea acestui gen de imobile sunt folosite cele mai noi tehnologii în construcția modulară pe structură metalică. „Tehnologia noastră de proiectare asistată pe calculator ne ajută la personalizarea planurilor pentru procesul de construire, astfel că orice modul este perfect pentru cupluri sau familii mai mari care caută spații unice și de o calitate excepțională”, adaugă oficialii Ocean Modular. Potrivit acestora, o astfel de construcție se pretează unei game variate de utilizări, precum: casă de oaspeți, loc de joacă pentru copii, atelier de hobby-uri, spațiu de depozitare, anexă pentru petreceri, casă de vacanță (la munte sau la mare), showroom mobil, casă pentru grădinar, birou de vânzări, garaj etc.
Pe lângă avantajul financiar și cel al duratei reduse de construcție, locuințele din containere maritime sunt ecologice, durabile, moderne și extrem de rezistente la cutremure. În plus, costurile de întreținere pentru acest gen de imobile sunt foarte mici, iar gradul de izolație termică și fonică este foarte ridicat.
Sursă foto: oceanmodular.ro
Palos Aurora
Am teren de 100mp si as vrea o casa improvizata decat un bloc in care se locuieste la comun ! Vreau mai multe informatii !
Ioana Maria Milosescu
Nu stiu cat sunt de sigure. Nu as vrea sa locuies intr-o casa improvizata. Inteleg sa se foloseasca materiale moderne, noi, tehnologii la care pe vremea mea nu aveam acces, dar aceste containere nu imi inspira sigurantă. Am cumpărat un apartament nou in Cosmopolis, stiam ca fata isi doreste bloc nou, chiar sunt multumita. Tot cartierul este nou, frumos, dar nu as vrea sa vad o tara plină de astfel de case improvizate.
Alex
@emma_pitoi – daca ai noroc, costa inca pe atata.
emma_pitoi
si teren?