Care sunt cele mai căutate cartiere bucureştene pe segmentul mediu. De la cât pornesc chiriile

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei
Publicat pe: 17 Iulie 2012, Ultima actualizare: 22 Aprilie 2013

Specificul zonei şi apropierea de mijloacele de transport în comun sunt elemente ce cântăresc decisiv în ochii potenţialilor chiriaşi.

Dacă locuieşti în chirie şi te afli în căutarea unei oferte mai bune, e bine să ştii că perioada de vară este una dintre cele mai propice pentru căutare. Faptul că o bună parte dintre studenţii din Capitală sunt plecaţi în vacanţă pune o presiune importantă asupra ofertei şi-i face pe proprietari mai flexibili în negociere.

www.imobiliare.ro îţi prezintă, în cele de mai jos, un clasament al celor mai căutate trei cartiere din Capitală în materie de închirieri pe segmentul mediu, împreună cu o listă a celor mai mici preţuri, potrivit ofertelor listate pe portal. De asemenea, aici poţi afla mai multe despre preţurile cerute de proprietarii din celelalte mari oraşe ale ţării.

1. Drumul Taberei:
În cel mai căutat cartier al Capitalei, chiriile la garsoniere pornesc de la 190 de euro pe lună. Pentru o asemenea sumă te poţi muta într-o locuinţă complet mobilată şi utilată, cu o suprafaţă utilă de 32 de metri pătraţi, situată la etajul al treilea dintr-un bloc cu zece nivele. Acelaşi preţ cerut îl are însă şi o garsonieră nemobilată, cu o suprafaţă utilă ceva mai mare (40 de metri pătraţi), situată la parterul unui bloc cu nouă nivele.

La două camere, chiriile încep de la 210-220 de euro pe lună. Cu o asemenea sumă poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă utilă cuprinsă între 40 şi 48 de metri pătraţi, complet mobilat şi utilat.

Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro. La acest preţ poate fi închiriat un apartament cu o suprafaţă utilă de 68 de metri pătraţi, situat la etajul al optulea dintr-un bloc cu zece nivele. Locuinţa este utilată, dar doar parţial mobilată.

(Vezi aici mai multe oferte.)

2. Militari:
Aici, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună. La acest preţ este scoasă pe piaţă o locuinţă mobilată, cu o suprafaţă utilă de 30 de metri pătraţi, situată în ansamblul rezidenţial Westgate, din zona Preciziei, din apropierea staţiei de metrou cu acelaşi nume. Acest preţ este însă valabil doar pentru clienţii care pot plăti chiria în avans pe un an de zile. Pentru o proprietate similară, dar situată într-un bloc vechi, cei interesaţi ar trebui să plătească cel puţin 180 de euro pe lună.

Pe segmentul locuinţelor cu două camere, cel mai mic preţ cerut este 200 de euro. Pentru această sumă poate fi închiriat un apartament vechi, cu o suprafaţă utilă de 50 de metri pătraţi, situat la parterul unui bloc cu nouă etaje. Locuinţa este mobilată şi utilată.

La trei camere, cea mai mică chirie din Militari este 290 de euro pe lună. Atât cere proprietarul unui apartament cu o suprafaţă utilă de 65 de metri pătraţi, situat în zona Lujerului, în apropiere de staţia de metrou cu acelaşi nume.

(Click pentru mai multe anunţuri din această zonă.)

3. Dristor:
Pe segmentul apartamentelor cu o cameră din acest cartier, cel mai mic preţ cerut este 100 de euro (cu toate utilităţile incluse). Este vorba însă despre o garsonieră într-o vilă construită în anul 2000, cu o suprafaţă utilă de 14 metri pătraţi. Locuinţa are baie proprie, însă bucătăria este la comun. Pentru garsonierele situate în blocuri vechi, preţurile pornesc de la 210 euro pe lună (pentru o suprafaţă utilă de 35 de metri pătraţi).

La două camere, cel mai mic preţ cerut este 240 de euro pe lună. La atât este listat un apartament cu o suprafaţă utilă de 55 de metri pătraţi, situat la etajul al şaselea dintr-un bloc de zece.

În Dristor, un apartament cu trei camere poate fi închiriat cu minimum 330 de euro pe lună. La acest preţ este scos pe piaţă un apartament cu o suprafaţă utilă de 64 de metri pătraţi, situat la parterul unui bloc cu zece etaje din zona Camil Ressu. Locuinţa este decomandată, renovată, dar doar parţial mobilată.

(Aici poţi găsi oferte similare.)

Părerile cititorilor
6 păreri
  • gabitza

    sincer….mie nu mi se pare corect sa platesti doar chiria 150-200 de euro ….de unde bani sa mai platesti asociatia de locatari, gazul , curentul…. si apoi de mancat ce mai mananci ? eu le-as sugera celor care fac preturile sa fie mai realisti la conditia romanului …care nu e una buna deloc… sa se comporte mai uman cand cer acei bani !!!
    mai coborati fratilor si surorilor preturile pentru inchirieri ca banii nu cresc in pomi …!!!

  • Iulian

    Mie mi se pare un articol corect. Sunt proprietar si chiar cu atat am dat la inchiriat garsoniera in Drumul Taberei: 190 euro (din noiembrie 2011). Nu stiu ce li se pare la unii anormal ~30 ron/noapte. Dar cat or vrea sa fie? 5 ron/noapte? Nu mi se pare normal peste 200 euro, dar pana in 200 la conditiile existente e corect. S-au economisit bani, s-au facut sacrificii si s-a renuntat la alte placeri. In plus nu ii mai deplangeti atat pe chiriasi, ca sunt destui care se descurca mai bine la salarii decat bucurestenii. Chiriile nu se stabilesc asa cum vor unii, mocangeala. E un calcul facut atent de zeci de ofertanti si chirasi evident.

  • lulu

    Daca astea sunt preturi reale la voi in articol…no comment…!!sa vorbim despre garsoniere si ap. in care se poate locui in conditii bune si la standarde europene si potrivite anului 2012.

  • alex

    adevarat andrei! incurca comisionarii ca tine :)) lasa tu piata sa fie libera, nu mai tine tu la preturi. lasa preturile sa se aseze normal. ti se pare aiurea 100eur ? stii preturile din provincie la chirii ? sunt foarte mici comparativ cu bucuresti. este o diferenta prea mare, care o sa se schimbe in timp.
    pe piata este nevoie de mai multa transparenta, si majoritatea agentilor imobiliari nu sunt transparenti, mint, inseala, etc. cu asa specimene piata imobiliara are de suferit.

  • Mircea Sangriu

    Propietarii acstor apartamente ,ar trebuii informarti prin sedinte de bloc ,lunar de pulsul imobiliar, spre a face sa circule marcheta imobiliara.In acest caz chiriile ar trebuii putin mai scazute 30-40 Euro mai putin pentru a ocupa spatiul cat mai urgent.In timp se vor rezolva si alte cheltuieli…………..succes !

  • Andrei

    Deci garsoniera din Dristor este de fapt o camera cu baie in vila. Nu este o garsoniera normala, sa nu mai incurcam atata pe bietii clienti, ca si asa sunt pierduti in spatiu si tot ce este pe piata li se pare ca nu merita banii. 100 Euro este pretul pt o camera in Bucuresti, nu garsoniera. Cu asemenea stire incurcati si agentii imobiliari, care platesc la greu publicitate imobiliara pe acest site.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Chirii în creștere în România. Ce îi determină pe proprietari să majoreze prețurile?

Chiriile pentru apartamentele din marile orașe continuă să se scumpească. În ultimele 12 luni chiriașii din București au ajuns să plătească și cu 15% mai mult pentru locuințele lor....

citește mai departe
Câte dintre locuințele finalizate în zona Capitalei sunt achiziționate de către investitori. Închirierea, mai atractivă decât revânzarea

Pe fondul situației create de epidemia de Covid-19, randamentul oferit de închirierea locuințelor nou-construite s-a mai diminuat în ultimele 12 luni. Dacă te gândești la achiziția unei locuințe în...

citește mai departe
În ciuda mentalității de proprietari a românilor, piața închirierilor are un potențial semnificativ de creștere în următorii ani. Vezi de ce

Comparativ cu alte țări din regiune, România a rămas mult în urmă în ceea ce privește construcțiile de locuințe noi special destinate închirierii. Piața închirierilor de locuințe este așteptată...

citește mai departe
Vești bune pentru chiriașii din Timișoara. Ce se întâmplă cu prețurile până la sfârșitul anului?

Pe piața chiriilor din Timișoara nu sunt așteptate scumpiri până la finalul acestui an. Cererea este în creștere pe segmentul rezidențial, dar pe plan local începutul toamnei a venit...

citește mai departe
Ce strategie de lucru a adoptat rețeaua de agenții RE/MAX pentru când vom ieși din izolare

Agentul va utiliza echipament de protecție în interacțiunile directe cu clienții, pentru a minimiza riscurile de răspândire a virusului COVID-19. Pentru a răspunde la realitatea de după ieșirea din...

citește mai departe