Bucureşti: Top scumpiri de criză

scris de Claudia Ciuta in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 14 Aprilie 2010, Ultima actualizare: 14 Aprilie 2010

Deşi piaţa imobiliară autohtonă se află în al doilea an de blocaj, iar numărul tranzacţiilor este în continuare limitat, proprietarii reacţionează diferit. Cei care au nevoie de lichidităţi şi doresc într-adevăr să vândă coboară în continuare nivelul preţurilor. Pe de altă parte, însă, există proprietari care, dimpotrivă, ridică preţurile, antrenaţi de un val de optimism nejustificat deocamdată. În acest context, prezentăm, pe baza anunţurilor înscrise în portal, un top al proprietăţilor imobiliare care au înregistrat cele mai mari creşteri de preţuri în primul trimestru al anului 2010.

Proprietăţile cu cele mai mari creşteri de preţ înregistrate în primele trei luni ale anului, sunt prezentate în continuare:

Locul 1

Locul întâi este ocupat de un imobil cu 35 de camere din zona Magheru. Dacă la sfârşitul lunii decembrie 2009, acest imobil era scos la vânzare pentru 1.000.000 euro, preţul cerut la sfârşitul lunii martie este de 1.300.000. Iniţial, proprietarii îşi doreau o tranzacţie rapidă şi au scăzut preţul în mai multe rânduri, timp de două luni. Cumpărătorii nu s-au arătat interesaţi, prin urmare, proprietarii au decis să majoreze preţul şi să aştepte. Imobilul are o suprafaţă utilă de 760 mp, plus un teren de 225 mp.

Locul 2
Un preţ cu 140.000 de euro mai mare decât în ianuarie 2010 este afişat de o vilă nouă cu 7 camere din Băneasa. Construită în 2008 şi cu o suprafaţă utilă de 353 mp, preţul cerut pentru acest imobil a ajuns în prezent la 900.000 de euro pentru că, între timp, actualii proprietari i-au adus îmbunătăţiri şi au reamenajat-o.
Locul 3Preţul cerut al unui apartament de tip penthouse din zona Eminescu a crescut de la 210.000 euro la 350.000 euro în primul trimestru al acestui an. Apartamentul se află intr-un imobil construit anul trecut, are patru camere şi o suprafaţă utilă de 140 mp. Preţul este negociabil, iar viitorul proprietar va primi şi un loc în parcarea subterană a imobilului. Apartamentul face parte dintr-un ansamblu rezidenţial care are paza asigurată.
Locul 4În centrul istoric al Bucureştiului, în luna martie, un proprietar a crescut preţul unui imobil cu 9 camere la 145.000 euro, deşi în perioada decembrie 2009 – februarie 2010, pentru aceeaşi proprietate era dispus să negocieze începând de la 135.000 euro. Imobilul are o suprafaţă utilă de 663 mp, dar necesită renovare. Zona în care este amplasată proprietatea şi terenul de 230 mp, i-au determinat pe proprietari să crească preţul, în ciuda faptului că imobilul stă nevândut de mai multe luni.
Locul 5Zona este un element important în stabilirea preţului unei proprietăţi. Este atuul unei case cu 3 camere şi cu o suprafaţă utilă de 125 mp în apropiere de Piaţa Victoriei. Preţul acestui imobil a crescut cu aproape 20% în ultima lună. Dacă din decembrie 2009 până la mijlocul lui martie 2010, preţul cerut de proprietar pentru acest imobil era de 360.000 euro, în prezent, acesta începe negocierea de la 430.000 de euro.

 

Am observat pe parcursul primului trimestru scumpiri punctuale la anumite proprietăţi care ajung chiar şi la 30%, în condiţiile în care, cert, piaţa imobiliară din România suferă în continuare. Vorbim de anumite excepţii, însă, în general, proprietarii au tendinţa de a reacţiona subiectiv şi de a se raporta de cele mai multe ori doar la experienţele pozitive ale unor cunoscuţi, experienţe care de cele mai multe ori au avut loc în perioada 2006-2008. Însă realitatea de pe piaţa imobiliară din România nu justifică deocamdată aceste creşteri de preţ“, susţine Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro.

Părerile cititorilor
1 părere
  • seceleanu marin

    este modul de reactie pentru sistemele care intra in criza si se indreapta in mod inevitabil spre colaps. asa numita “piata imobiliara” din romania este exemplul cel mai relevant de sistem organizat pe principii mafiote, adica un sistem organizat si coordonat de un numar mic de jucatori in scopul de a spala banii negrii colectati din activitati ilegale atent supervizate de institutiile statului. aici se vehiculeaza si se spala banii obtinuti ilegal de politicieni, vame, politisti, procurori si judecatori.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Piața rezidențială în primul trimestru din 2022: prețurile, cererea, oferta și tranzacțiile

Prețurile apartamentelor din cele mai mari centre regionale s-au menținut pe o traiectorie ascendentă, în ciuda declanșării conflictului militar din Ucraina Potrivit celui mai recent raport de piață realizat...

citește mai departe
Preţurile apartamentelor au continuat să scadă în august şi nu dau semne să se oprească

Prezentăm, pe baza Indicelui imobiliare.ro, o analiză referitoare la dinamica preţurilor înregistrată în luna august 2010, la apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare pe principalul portal imobiliar din...

citește mai departe
Vilele de lângă Bucureşti, intrate „la apă”

În apropiere de lacul şi pădurea Mogoşoaia, o locuinţă cu şapte camere „la gri”, poate fi cumpărată cu aproape 100.000 de euro. În perioada de boom imobiliar, Mogoşoaia era...

citește mai departe
Mai cresc chiriile în toamnă?

Până în 2008, majorarea chiriilor în marile oraşe odată cu începerea anului universitar devenise o obişnuinţă pentru proprietari. În 2009 însă, primul an propriu-zis de criză, trendul general a...

citește mai departe
Cât de mult au scăzut, de fapt, preţurile apartamentelor?

Prezentăm o analiză referitoare la scăderea în lei a preţurilor cerute pentru apartamente în perioada 15 martie 2008 – 1 august 2010. Deşi scăderile în euro sunt spectaculoase, punctual...

citește mai departe