Boc si Berceanu au inaugurat un tronson din centura Timisoarei

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 2 Decembrie 2009, Ultima actualizare: 02 Decembrie 2009

Premierul interimar Emil Boc si ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, au inaugurat, miercuri, un tronson al centurii Timisoarei, Boc urcand apoi la volanul unui autoturism Dacia Logan si plecand sa testeze calitatea lucrarilor, avandu-l pe Berceanu in dreapta sa.

Emil Boc si Radu Berceanu au fost intampinati, la centura Timisoarei, de directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, Ioan Malita, pe care Boc l-a intrebat: “Sunt gata lucrarile?”, iar acesta a raspuns afirmativ, precizeaza Mediafax.

Malita i-a prezentat apoi o harta a tronsonului si i-a explicat ca, de fapt, lucrarile la acest tronson nu sunt finalizate, in primavara anului viitor urmand sa se realizeze inca 1,2 kilometri de drum, un pasaj peste calea ferata si sa se toarne stratul de uzura. El i-a explicat lui Boc faptul ca prin realizarea unui pasaj peste calea ferata s-a facut o economie de aproximativ doua milioane de euro, aceasta fiind “o mare realizare”.
La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a spus ca lucrarile care mai trebuie facute vor fi realizate pana in februarie.
“Mai vorbim de doua-trei luni”, a spus el.
Ostaficiuc a anuntat ca Ministerul Transporturilor a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru intreaga centura ocolitoare a municipiului, iar Radu Berceanu a spus ca licitatiile pentru urmatoarele tronsoane vor fi facute la inceputul anului viitor.
Tronsonul inaugurat leaga Calea Aradului de un drum care face legatura intre Calea Lugojului si Aeroportul din Timisoara, iar in varianta finala centura va asigura tranzitul de la Calea Aradului pana la Calea Lugojului.

Lucrarile la varianta de ocolire a Timisoarei si la DN 6 Timisoara-Lugoj au inceput in iunie 2002 si s-au intins pe durata a sapte ani, intrucat a fost reziliat contractul cu prima firma care a castigat licitatia de executie, o firma din Grecia, si, ulterior, a fost organizata o noua licitatie, castigata de firme romanesti.
De asemenea, timp de aproape doi ani, finantarea acordata de Banca Japoneza de Cooperare Internationala nu a mai fost sigura, dar Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi a obtinut o extindere a termenului de acordare a banilor.
Cele doua lucrari au costat aproximativ 40 de milioane de euro.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe