Birourile prezentului au înghiţit un milion de metri pătraţi de sticlă

scris de Imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare, Construcţii
Publicat pe: 8 August 2011, Ultima actualizare: 12 August 2011

Suprafaţa vitrată a clădirilor de birouri din Capitală depăşeşte 1 milion de metri pătraţi, potrivit estimărilor Saint-Gobain Glass România. Compania a livrat aproximativ 500.000 de metri pătraţi din această suprafaţă, în principal fiind furnizate produse performante, precum sticlă cu control solar sau sticlă cu izolare termică şi fonică.

Saint-Gobain Glass România a livrat mai mult de jumătate din cei aproximativ 500.000 de metri pătraţi în ultimii 4 ani, odată cu inaugurarea fabricii de la Călăraşi în 2007, investiţie care în prezent se ridică la peste 170 de milioane de euro.

„În ultimii ani, dezvoltatorii de clădiri de birouri şi-au îndreptat tot mai mult atenţia spre extinderea suprafeţelor vitrate. Se doreşte crearea unui spaţiu de muncă luminos, agreabil din punct de vedere psihologic, iar datorită proprietăţilor speciale ale sticlei, ocupanţii clădirilor beneficiază de confort climatic pe tot parcusul anului”, a declarat Cosmin Popescu, directorul de marketing al Saint-Gobain Glass România.

La nivel regional, cea mai mare suprafaţă vitrată a clădirilor de birouri, de peste 2 mil. metri pătraţi de sticlă, se regăseşte în Varşovia, oraş în care suprafaţa spaţiilor de birouri este aproape dublă faţă de cea din Capitală. Spaţiile de birouri din Bucureşti se ridică la aproximativ 1,8 mil. metri pătraţi, potrivit estimărilor Saint-Gobain Glass.

„Comparativ cu restul capitalelor din regiune, Bucureştiul înregistrează cea mai mică suprafaţă a spaţiilor de birouri, în ciuda faptul că are cea mai mare populaţie. Lipsa spaţiilor creează un potenţial mare de dezvoltare a sectorului office în Capitală, situaţie care implicit va duce şi la creşterea suprafeţelor vitrate”, a apreciat Popescu.

Printre clădirile de birouri pentru care Saint-Gobain Glass România a furnizat sticlă se numără BRD Victoria Tower, Europe House şi Opera Plaza, dar şi business park-uri, precum S’Parc, North Gate Offices sau City Gate. În plus, compania a livrat sticlă pentru singurele trei clădiri verzi (green buildings) din Capitală, respectiv Euro Tower, Cathedral Plaza şi Platinum Business and Convention Center.

Saint-Gobain Glass România a livrat, de asemenea, sticlă şi pentru Petrom City, cel mai mare sediu al unei companii private din România. Suprafaţa vitrată pentru acest proiect s-a ridicat la peste 50.000 de metri pătraţi, în condiţiile în care întreaga suprafaţă a complexului depăşeşte 100.000 de metri pătraţi.

“Este greu de precizat valoarea sticlei furnizate pentru clădirile de birouri din Bucureşti, dar aceasta reprezintă aproximativ 30% din costul faţadei, care, în funcţie de proiect, poate depăşi chiar şi 50% din investiţia totală”, a precizat Popescu.

Sticla performantă utilizată la clădirile de birouri migrează către segmentul rezidenţial

Pentru clădirile de birouri din Capitală, Saint-Gobain Glass România a livrat sticlă cu control solar, cu izolare fonică şi termică. Dacă până de curând acestea se foloseau în proporţie redusă la clădirile de locuit, în ultima perioadă se observă o tendinţă crescătoare pentru utilizarea unor astfel de produse şi în sectorul rezidenţial.

“Arhitecţii s-au convins de beneficiile şi avantajele noilor tipuri de sticlă şi încep treptat să extindă aplicarea acestora şi la locuinţe. De altfel, întotdeauna la clădirile de birouri s-au utilizat ultimele tehnologii în domeniul materialelor de construcţie, acestea fiind adoptate ulterior de către sectorul rezidenţial”, a explicat reprezentantul Saint-Gobain Glass România.

Potrivit unui studiu al companiei, tot mai multe locuinţe încep să fie dotate cu ferestre cu control solar. Acestea asigură o termoizolare mai bună şi reduc consumul anual de energie necesar pentru asigurarea confortului termic cu până la 20% faţă de ferestrele termoizolante clasice LowE.

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor. Imobiliare.ro promite celor care își caută o locuință, cumpărători și chiriași, cea mai bună experiență de căutare și îi ajută să ia cea mai bună decizie pentru a găsi casa ideală.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Capitala prețurilor în creștere. Cartierele cu cele mai scumpe și cele mai ieftine apartamente noi din București – GRAFICE

Nu există în București nicio zonă în care prețurile solicitate pentru apartamentele noi scoase la vânzare să fie în scădere comparativ cu cele înregistrate în prima jumătate a anului...

citește mai departe
Pipera, un El Dorado imobiliar al Capitalei. Explozie de apartamente noi în ultimii cinci ani și prețuri tot mai scumpe – GRAFICE

Ultimii cinci ani au fost extraordinari pentru acest cartier din nordul orașului care a atras atenția multor dezvoltatori și investitori. Oferta a crescut în acest timp spectaculos și a...

citește mai departe
Ce investiții facem în 2022? (P)

Pentru a face o investiție imobiliară de succes, există câteva aspecte de care trebuie să țină cont un potențial cumpărător – dincolo de preferințele personale. În 2022, imobiliarele rămân,...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Ansamblul multifuncțional HILS Pallady Apartments este contractat în proporție de 65%

Dezvoltatorul estimează că proiectul, ce cuprinde un total de peste 1.900 de unități locative, va fi vândut integral înainte de finalizarea lucrărilor de construcție. Dezvoltatorul imobiliar HILS, având ca...

citește mai departe