Autostrada Bucuresti-Ploiesti, din ce in ce mai scumpa

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 17 Februarie 2010, Ultima actualizare: 17 Februarie 2010

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va plati despagubiri suplimentare de 53,49 milioane lei pentru exproprierea unor imobile, cu o suprafata totala de 767.270 de metri patrati, aflate pe amplasamentul constructiei sectorului de autostrada Bucuresti-Ploiesti.

Despagubirile suplimentare survin in urma schimbarii proiectului tehnic si vor fi finantate de la bugetul de stat. Suprafata totala ramasa de expropriat corespunde unui numar de 967 de imobile, informeaza Mediafax.

Valoarea despagubirilor pentru exproprieri la tronsonul Bucuresti-Ploiesti se ridica pana in prezent la 61,53 milioane de lei, potrivit unui proiect de hotarare de guvern elaborat de MTI.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va vira suma stabilita in contul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania in termen de maxim 30 de zile de la data solicitarii fondurilor.

Autostrada este impartita in doua sectoare, respectiv Bucuresti-Moara Vlasiei unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct ’98/Com-Axa.

Initial, primul tronson, intre kilometrul 0 si 19+500, a fost proiectat la doua benzi, insa fostul ministrul al Transporturilor Ludovic Orban a decis schimbarea solutiei tehnice de la doua la trei benzi pe sens. Anul trecut, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a decis largirea si celui de-al doilea tronson, insa a anulat licitatia din “din motive tehnice si legislative”.

Finalizarea celor doua tronsoane este programata pentru 2010, cu exceptia primilor 7,5 kilometri dintre Bucuresti.

Premierul Emil Boc a declarat saptamana trecuta ca lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti sunt realizate in proporttie de 50%.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe