Un astfel de element poate transforma un decor comun poate într-unul „cu personalitate”.
De-a lungul timpului, arta a jucat un rol extrem de important în decorarea caselor oamenilor, îndeosebi a celor de o anumită factură socială. Datorită progreselor tehnologice, avem astăzi la dispoziție o paletă mai variată de forme de artă – unele dintre acestea având, totodată, avantajul de a fi accesibile mai multor categorii de cumpărători.
Un asemenea exemplu este fotografia. El însuși pasionat de domeniu, Alin Zăinescu și-a dorit să contribuie la popularizarea artiștilor autohtoni. Așa s-a născut, în urmă cu aproximativ un an și jumătate, Cameleo.ro – un business ce se ocupă de vânzarea de fotografii de autor, imprimate la dimensiuni de tablou. „De multă vreme voiam să fac o galerie de artă să promovez fotografii români, dar mi-am dat seama că în România nu există o piață pentru așa ceva”, mărturisește antreprenorul în vârstă de 41 de ani. În afară, explică acesta, fotografii își vând lucrările în ediție limitată, în exemplare semnate; la noi, însă, piața este (încă) prea mică pentru așa ceva – astfel că vânzarea „în masă”, la sume rezonabile, a părut cea mai nimerită.
Tablourile din portofoliul Cameleo (foto) se pretează atât pentru decorarea locuințelor, cât și a birourilor, spune Zăinescu. Totodată, acestea sunt o bună idee de cadou. Prețurile variază atât în funcție de dimensiunea tablourilor, cât și de suportul pe care sunt imprimate – în esență însă, acestea pornesc de la circa 55 de lei (pentru o imagine de 20×30 cm) și ajung, în medie, la 200-300 de lei (pentru 90×60 cm). Potrivit fondatorului, 10-15% dintre cei care au cumpărat o dată revin – are chiar un client care a ajuns, până acum, la 7-8 achiziții.
Cei interesați de cumpărarea unui asemenea tablou au de ales între trei variante:
1. Art print:
Imaginea este imprimată pe hârtie foto satin de 200 g/mp cu o imprimantă profesională Epson Stylus Pro GS 6000, la o rezoluție de 1440 dpi. Tehnologia de imprimare folosește 8 cerneluri pe bază de solvenți, printurile fiind rezistente la apă şi UV. În plus, toate lucrările de acest tip vin deja înrămate (opțiunile de rame sunt multiple).
2. Forex print:
Imprimarea se face cu o imprimantă profesională AGFA Anapurna M2050, la o rezoluție de 1440 dpi, direct pe suport – un material din PVC expandat, cu o suprafață fină și netedă. Cu o greutate foarte mică, de 400 kg/m3, acesta este recomandat pentru lucrările de dimensiuni mari și nu necesită înrămare sau alte accesorii, fiind gata de așezat pe perete (se lipește cu bandă dublu-adezivă).
3. Canvas print:
Imaginea este imprimată pe o pânză specială, de 300 g/mp, cu o imprimantă profesională AGFA Anapurna M2050, la o rezoluție de 1440 dpi. Tablourile pe canvas se livrează gata montate pe un șasiu de lemn de 25 mm, în cazul lucrărilor mici, sau 45 mm, în cazul lucrărilor mai mari de 50 cm. Lucrările pe canvas sunt și ele livrate gata de montat pe perete, cu toate accesoriile necesare.