Ca urmare a implementării unor planuri de reorganizare, proiecte „cu probleme” au redevenit atractive pentru clienți.
Unul dintre cei mai importanți jucători din piața de insolvență a consemnat anul acesta un interes crescut pentru ansamblurile rezidențiale aflate în această situație. ”Piața imobiliară este în continuare într-un impas, însă avem semne că lucrurile revin, încet, pe un trend ascendent. Proiectele pe care le administrăm au reușit în ultima perioadă să genereze interes pentru cumpărători”, subliniază Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator în cadrul Casei de Insolvență Transilvania (CITR).
Potrivit datelor transmise de companie, în ansamblul rezidențial de lux Alia Apartments (foto) au fost vândute, de la intrarea în insolvență, aproximativ 62% dintre apartamente, la un preț mediu de 228.500 euro/unitate, ceea ce echivalează cu un total al încasărilor de 11,2 milioane de euro (+TVA). În cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj, ritmul vânzărilor a crescut de cinci ori în insolvență față de perioada anterioară. În opt luni de la intrarea în această procedură au fost contractate 38 de apartamente; spre comparație, în cei patru ani anteriori au fost vândute doar 44 de unități locative.
Proiectele aflate în insolvență sunt tot mai atractive și la capitolul închirieri. Pe acest segment, cel mai bine cotat ansamblu din portofoliul CITR este Alia Apartments, care are în prezent aproximativ 10 de apartamente închiriate, la un preț mediu de 2.200 euro/lună.
silviamoraru
stimata D-na Andreea-CIONCA-ANGHELOF,va rog sa fiti amabila daca va sta in putinta sa ma consiliati: sunt o pensionara destul de invirstra si doresc sa cumpar un apartament cu 2 camere sau o garsoniera.,in .BUCURESTI,Am avansul dar trebuie sa vind un apartament ca sa achit restul valorii nu am conditii de imprumut dar pot plati rate pina la vinderea apartamentului ca sa-l achit.Va multumesc pentru intelegere si va doresc PROSPERITATE UN AN NOU FOARTE BUN PENTRU D-VSTRA si cei dragi