Culorile și materialele folosite pentru decorarea casei joacă un rol esențial în crearea atmosferei dorite.
Dacă te numeri printre iubitorii împătimiți ai peisajelor ce-ți taie respirația, e bine să știi că însăși locuința ta se poate tranforma într-o oază de relaxare ruptă parcă din sânul naturii – păstrând în același timp un aer urban și modern. O astfel de amenajare este prezentată pe Freshome.com:
Amplasat în centrul orașului Singapore, într-un zgârie-nori, apartamentul din imagini a fost amenajat pentru a împlini cerințele proprietarului, de profesie arhitect. „Ca în multe alte locuințe singaporeze, prioritatea principală a fost de a crea senzația de spațiu în apartament, de a ne asigura că locuința este amplă, neaglomerată și că are o curgere firească. Toată ideea a fost de a proiecta o serie de uși glisante în toată casa, astfel încât aceasta să poată fi împărțită în diferite secțiuni atunci când este nevoie. Compartimentarea livingului sau a altor încăperi este o modalitate perfectă de a reduce pierderile de energie atunci când aerul condiționat se află în funcțiune”, mărturisesc autorii proiectului.
Pentru a crea o atmosferă cât mai aproape de natură, designerii optează pentru o cromatică în culorile pământului, folosind diverse nuanțe de bej, maro și gri, presărate pe alocuri cu alb și begru. În living, efectul culorilor folosite este ingenios pus în valoare de covorul ce imită pietrele de râu; impactul vizual neașteptat al acestuia se îmbină cu textura plăcută, reconfortantă, a materialului textil. Pentru a da senzația de spațiu în această încăpere de dimensiuni nu foarte mari, piesele de mobilier sunt reduse la minimum: o canapea, un fotoliu, o măsuță de cafea și un mic corp de mobilă atașat pe un perete sunt de ajuns pentru a asigura confortul necesar al proprietarului. Interesant este că, pentru a realiza o conexiune cu natura, designerii nu recurg la o „invazie” de plante: un singur ghiveci așezat pe măsuța de cafea reprezintă singura componentă „vie” a întregului decor.
Cadrul „natural” din living se prelungește pe terasă: podeaua (cu aspect) de lemn, masa și scaunele împletite, precum și „colțul verde” amenajat pe un perete cu ajutorul unor plante cățărătoare și a unui șezlong, toate acestea creează o atmosferă de relaxare în mijlocul naturii, căreia priveliștea asupra celorlalte clădiri ale orașului nu face decât să-i dea un aer spectaculos.
În restul casei se remarcă aceeași „zgârcenie” calculată la capitolul mobilier. Zona de dining cuprinde doar masa cu câteva scaune, alături de un mic dulap deschis, în birou masa de lucru, incorporată în mobilă, este completată doar de un scaun simplu și unul de birou, iar în dormitor, în afară de patul mare, de două persoane, nu se găsește mai nimic. Sentimentul de apropiere de natură este conferit, și aici, de paleta cromatică aleasă de designeri, dar și de materialele folosite: lemn (sau parchet/placaj cu aspect de lemn) și marmură (pentru a placa masa din zona de dining).
Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Confortul rustic: “cabana” ta din mijlocul orașului
Tudoran Violeta
Suuuper !!! Datorita acestor imagini am luat hotararea de a -mi amenaja mansarda pentru nepoti care la 14-15 ani isi doresc cat mai multa separare a spatiului in care sa se simta ei stapani si sa aiba intimitate Cu o suprafata de aprox.70 mp a mansardei din casa si cu o echipa buna de designeri sper sa putem realiza ceva deosebit MULTUMESC !!!
Teodor M
La inaltimea ametitoare a acelor blocuri, desigur ca aceste emenete de design sunt absolut compensatoare, dar ma intreb: cum pot totusi oamenii sa se ‘catere’ pe verticala, atat de aproape de cer si departe de pamant?! 🙂