Tot mai mulți dezvoltatori de ansambluri rezidențiale caută să ofere viitorilor locatari beneficii care să-i diferențieze de restul pieței.
Odată cu revenirea economiei per ansamblu și, totodată, a pieței imobiliare, oferta rezidențială se suplimentează vizibil, cel puțin în marile orașe ale țării; în noul context, o provocare importantă a jucătorilor din piață este cea de a se detașa de concurență. Dincolo de livrarea unui produs de calitate, care să răspundă la nevoile pieței, o modalitate sigură de diferențiere constă în accentuarea unei caracteristici originale a proiectului – adică prin promovarea a ceea ce, în marketing și publicitate, se numește unique selling point (avantaj unic de vânzare, n.red.).
Iată câteva exemple de ansambluri rezidențiale al căror întreg concept gravitează în jurul unui asemenea unique selling point (USP):
1. Aqua City:
Lansat în toamna anului trecut, ansamblul Aqua City este promovat ca „singurul cartier din România cu apă de izvor la robinet”. Dezvoltat de Simart Arhitecture SA, acesta este situat în nord-vestul Bucureștiului, în apropiere de Lacul Morii, pe un lot de circa 75.000 de metri pătrați. Pe acest teren se află un izvor natural care datează din jurul anului 1575, a cărui apă va fi colectată, tratată și purificată printr-un sistem special. Pentru a livra o apă potabilă cu un Ph mai mare de 8, tratată natural și fără procese chimice, compania dezvoltatoare încheiat un parteneriat cu compania H2O Internațional, din SUA.
Aqua City va fi dezvoltat în trei etape, urmând a totaliza 2.073 de apartamente, distribuite în șase imobile având șapte, 10, sau 11 etaje. Lucrările la cea dintâi fază de construcție au început deja, cele 677 de apartamente (cu una, două și trei camere) urmând a fi predate în primul trimestru al anului 2020. Unitățile locative vor avea suprafețe utile de circa 33,6 metri pătrați pentru garsoniere, de la 52,7 metri pătrați pentru două camere și, respectiv, de 74,8 metri pătrați pentru trei camere. Prețurile vor fi cuprinse între 42.000 și 94.000 de euro, cu TVA de 5% inclusă. Ansamblul va include peste 2.400 de locuri de parcare, un parc de peste 6.600 de metri pătrați, dar și locuri de joacă pentru copii, terenuri de tenis și de fotbal.
2. Vox Vertical Village
Lansat în primăvara lui 2018, ansamblul rezidențial Vox Vertical Village va fi dezvoltat în Timișoara, de către Vox Property Group. Necesitând o investiție estimată la 14 milioane de euro, acesta va cuprinde 120 de locuințe (într-o clădire cu zece niveluri), ce urmează a fi livrate pe piață la finalul lui 2019. USP-ul proiectului este că locatarii săi vor beneficia de o adevărată „pădure pe verticală”, întrucât peste o treime din suprafața construită a proiectului va fi reprezentată de spații verzi și terase, unde vor fi plantați peste 1.000 de arbuști și diferite plante.
Fiecare locuință este prevăzută cu o terasă generoasă, în suprafață de minimum 57 de metri pătrați utili, astfel încât suprafața totală a teraselor unităților locative din cadrul proiectului va ajunge la 7.000 de metri pătrați. „Am alocat proiectării o perioadă de peste un an pentru a realiza un proiect unic în Timișoara și la nivel național, (…) un oraș pe verticală, cu spații comune ample, numeroase spații verzi și finisaje de top”, notează Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group. Printre facilitățile oferite de Vox Vertical Village se numără un atrium generos, cu un grad ridicat de iluminare naturală, o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată. Ansamblul va dispune și de un total de 138 de locuri de parcare, dintre care 94 în subteran, iar 44 la nivelul solului.
3. LOFT Green Apartments
Lansat în toamna anului trecut, LOFT Green Apartments este un ansamblu de tip boutique, amplasat chiar în pădurea de la Mogoșoaia. Compus din 154 de apartamente (cu una, două și trei camere), acesta va necesita o investiție estimată la circa zece milioane de euro. Compania dezvoltatoare, Ecovillas, își promovează proiectul ca oferind „primele apartamente din România care utilizează 100% energie regenerabilă”. Astfel, pentru obținerea căldurii pe timp de iarnă, a răcirii pe timp de vară și a apei calde utilizează energia regenerabilă a pământului. Pentru eliminarea pierderilor de căldură, locuințele sunt izolate termic la standardul de „casa pasivă”, iar costurile cu încălzirea scad cu până la 80% față de locuințele vechi.
Construcția ansamblului va fi realizată în două faze, cea dintâi constând în 44 de apartamente și având ca termen de finalizare luna mai a acestui an. Prețurile apartamentelor pleacă de la 43.000 de euro (fără TVA). Pe lângă faptul că este înconjurat de circa 87 de hectare de pădure, ansamblul va include și numeroase spații verzi, precum și un parc de 3000 de metri pătrați. Complexul rezidențial va beneficia de parcări gratuite și prize pentru locatarii care folosesc mașini electrice, iar reducerea consumului de electricitate se va realiza cu ajutorul sistemelor inteligente de luminare și panourilor fotovoltaice.
Sunt aproape GATA: primele apartamente „verzi” dintr-un ansamblu de lângă pădurea Mogoșoaia -Ştiri imobiliare, Ştirea zilei – ImoExpert
[…] Citește și: Ansambluri rezidențiale ALTFEL – beneficii la care nu te-ai fi așteptat! […]